Verschillen tussen een scootmobiel en elektrische rolstoel

Vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken. Vooral naarmate je ouder wordt, word je een stuk minder mobiel en dus afhankelijk van een eventuele scootmobiel of elektrische rolstoel. Toch zijn er tussen beide nog wel wezenlijke verschillen, die de keuze niet altijd direct even makkelijk maakt. Wel hebben ze beide één ding gemeen en dat is het ondersteunen van degene die het voertuig bestuurt. Door het gebruik van een elektrisch apparaat, zal er in één keer weer een wereld voor deze mensen open gaan. Waar ze misschien tot voor kort geen kant op konden, hebben ze nu ineens weer alle vrijheid terug. Dus sta jij op het punt er één aan te schaffen voor jezelf of misschien wel voor één van je ouders en vind je het lastig te kiezen tussen een scootmobiel of elektrische rolstoel? Dan hebben wij een aantal tips voor je.

Wat is een scootmobiel?

Ondanks dat dit voertuig bij de meesten wel bekend is, is het toch goed te weten wat een scootmobiel is. Vooral wanneer je straks een hoop geld uitgeeft en een scootmobiel kopen gaat, wil je natuurlijk wel zeker weten of het bij je past. Een scootmobiel is dus een elektrisch voertuig, dat wat aangedreven door een accu. Ze zijn eenvoudig te besturen en hebben vaak een relatief lage maximum snelheid. Daarnaast kun je kiezen voor een variant met 2,3 of 4 wielen voor wat extra stevigheid. Ook beschikt de scootmobiel over een vrij zacht zitvlak en is het voorzien van armleuningen aan beide kanten.

Wat is een elektrische rolstoel?

Een elektrische rolstoel is ten opzichte van een scootmobiel een stukje anders. Het verschil zit hem als eerste in de manier van besturing. Een scootmobiel is namelijk voorzien van een volledige stuurkolom, terwijl een elektrische rolstoel wordt bedient middels een joystick, die aan het einde van de armleuning zit. Een ander verschil zit hem in de grote van de wielen. Deze zijn bij een rolstoel vaak een stukje kleiner, wat ervoor kan zorgen dat dit qua gevoel een stuk minder comfortabel oogt. Ondanks dat de verschillen minimaal zijn, zien we toch dat veel mensen een scootmobiel van Scootmobiel Comfortabel. Deze staan voor kwaliteit en een prachtig design.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *