Verschillen tussen een trunkshow en een showcase

Inhoudsopgave

Als je gaat trouwen dan moet je van alles regelen. Misschien doe je het zelf, misschien regel je een weddingplanner. Het maakt niet uit of je het zelf doet of een weddingplanner regelt, veel regelen is het hoe dan ook. Ook wanneer je je eigen bruiloft niet plant, zijn er toch altijd dingen die je zelf moet doen. Dat kan niemand anders voor je doen. Je moet bijvoorbeeld samen een verlovingsring in Breda of ergens anders in Nederland gaan uitzoeken. Ook moet je zelf je bruidsjurk en je pak uitzoeken. Dat zijn natuurlijk ook de leuke dingen om te doen. Ga je een bruidsjurk uitzoeken? Dan kun je eens overwegen om naar een trunkshow of een showcase te gaan.

 

Trunkshow

De trunkshow is een evenement dat wordt georganiseerd door de bruidswinkel. Je kan hier nieuwe collecties bekijken van verschillende ontwerpers van bruidsjurken. Je kan hier ook eventueel jurken passen, mocht je dit willen. Je moet wel even een plekje reserveren, zodat je de tijd hebt om op je gemak de jurken te bekijken. Je kan ook vragen stellen aan een vertegenwoordiger van de ontwerper die aanwezig is op de trunkshow. Besluit je een jurk te kopen? Dan krijg je vaak een korting op de trunkshow. De jurk die je hebt gekocht hier hangt nog niet in de winkels. Dat je een unieke jurk hebt weet je dus zeker.

Showcase

Een showcase lijkt op een trunkshow. Bij een showcase presenteert slechts een ontwerper een deel van de collectie. Dit kan nieuwe collectie zijn, een selectie van de best verkopende jurken of een voorproefje van wat er gaat komen in het volgende seizoen. Ben je fan van een bepaalde ontwerper? Dan is een showcase een goede optie wanneer deze ontwerper aan de beurt is.

Verschillen

Het grootste verschil is dus dat er bij een trunkhow meerdere ontwerpers aanwezig zijn met nieuwe collectie en dat er bij een showcase maar een ontwerper aanwezig is met een deel van de collectie. Welke deel van de collectie dat is weet je ook niet van tevoren. Bij een showcase hoeft de collectie dus niet per se nieuw te zijn, bij een trunkshow wel.

Naast het bekijken van de nieuwe collecties en het passen van de jurken, zijn er nog meer voordelen aan het bezoeken van een trunkshow of showcase. Zo kan je bijvoorbeeld meer te weten komen over de ontwerper, zijn of haar visie en stijl. Het kan je helpen bij het vinden van een jurk die echt bij jou past. Bovendien is het een leuke manier om de bruidsjurken in een ontspannen en gezellige sfeer te bekijken, samen met je vriendinnen of familie.

Het bijwonen van een trunkshow of showcase kan dus een bijzondere ervaring zijn tijdens de voorbereidingen van je bruiloft. Het kan je helpen om een jurk te vinden die uniek en speciaal is, en het kan je een idee geven van de laatste trends op het gebied van bruidsmode.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *