Verschillen tussen grastapijt en kunstgras

Inhoudsopgave

Bij het kopen van kunstgras kom je vaak andere termen tegen die vaak samen worden gebruikt. Maar de volgende uitleg maakt het verschil tussen kunstgrasmatten en kunstgrastapijten duidelijk. Kunstgrasmatten en grastapijten verwijzen beide naar hetzelfde, echter gaat het wel om een kwaliteitsverschil en daar leggen we je nu graag meer over uit.

Is er een verschil tussen kunstgras en een grastapijt?

Kunstgras wordt al sinds de jaren 50 gebruikt voor speelvelden en grote buitenruimtes. Meer recentelijk is het populairder geworden als alternatief voor echt gras. Het gaat dan dus om plekken waar je ook echt gras zou kunnen aantreffen. De term ‘grastapijt‘ daarentegen verwijst naar het leggen van kunstgras op plaatsen waar men normaal gesproken geen echt gras zou vinden. Hierbij kan je denken aan balkons en dakterrassen maar ook aan kunstgras in huis. Deze producten worden ‘grastapijten’ genoemd omdat ze net als gewoon tapijt op rollen worden geleverd.

Zit er verschil in kwaliteit en uitstraling?

Het kunstgras dat mensen gebruiken als vervanging voor echt gras is gemaakt om er zo realistisch mogelijk uit te zien. Zo hebben de grassprieten verschillende lengtes en kleuren, waardoor de hele opstelling erg authentiek is. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten kunstgras en sommige zien er zo echt uit dat het moeilijk is om het verschil te zien. Kunstgras kan lang meegaan en is ontworpen om intensief te worden gebruikt. Dit in tegenstelling tot grastapijten, die meestal een stuk minder realistisch lijken, maar daar is de prijs ook naar. Grastapijten zien eruit als echt, maar zijn het niet. Je kunt van een paar meter afstand zien dat deze tapijten geen echt grasmateriaal zijn. Kunstgras biedt misschien een meer hoogwaardige ervaring, maar het is duurder.

Kiezen voor kunstgras of een grastapijt?

Het type kunstgras dat je kiest, hangt echt af van waar het zal worden gebruikt. Er zijn verschillende soorten kunstgras voor bepaalde toepassingen, zoals voetbalvelden, golfbanen en tuinen. Voor mensen die een weelderig, verzorgd gazon willen of voor gebruikers van sportvelden, is kunstgras dat er echt uitziet natuurlijk populairder. Als je een tijdelijke oplossing nodig hebt, om geld te besparen of gewoon omdat de kwaliteit en levensduur minder belangrijk zijn, dan kun je voor een goedkoper grastapijt gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *