Verschillen tussen GFT en Swill

Inhoudsopgave

Ben je bekend met de begrippen GFT en Swill? Dan vraag jij wellicht af wat het verschil is tussen GFT- en swill afval. Het is belangrijk om dit verschil te weten voordat je kiest voor een goedkope container. Het verschil is van cruciaal belang indien je een bedrijf hebt dat zelf verantwoordelijk is voor het verzamelen en afvoeren van afval. Indien je het verzamelen van afval niet doet op een manier waarbij er sprake is van afvalscheiding dan is het mogelijk dat je hiervoor boetes krijgt. Als het verzamelen van afval echter wel gebeurt op een overzichtelijke manier dan is het mogelijk om het afval te recyclen. Vervolgens kan je het gerecyclede afval gebruiken voor brandstof. Bij het correct sorteren van afval is het wel belangrijk dat je de onderlinge verschillen kent. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen GFT- en swill afval sorteren?

GFT- en swill afval sorteren

Bij het sorteren van GFT- en swill afval is het belangrijk om allereerst te weten wat GFT-afval is. Dit is afval dat bestaat uit de resten van groenten, fruit en bijvoorbeeld aardappelen. Verder valt tevens tuinafval onder dit begrip, denk hierbij aan onkruid dat je verwijdert uit je tuin. Bij swill gaat het in plaats daarvan om dierlijke bijproducten. Hierbij kan je denken aan gekookte voedselresten dat afkomstig is uit verschillende bedrijven, restaurants of keukens. Het is belangrijk om afval goed te scheiden van elkaar en vervolgens de container te desinfecteren aangezien je hiermee schimmel voorkomt. Zo komt er geen ongedierte op de container af.

Wat valt onder swill afval?

Er zijn veel zaken die vallen onder swill afval. Denk hierbij aan groente, fruit en aardappelen. Daarnaast gaat het tevens om vetten, eierschalen, vlees en vis. Gekookte etensresten die je tegenkomt in de keuken kunnen tevens vallen onder swill afval. Papier valt niet onder swill afval, hier heb je weer een aparte categorie voor. Dit geldt tevens voor metaal en glas, dit gaat in een andere bak. Door je goed in te lezen over de verschillende afvalstromen voorkom je dat je fouten maakt. Dergelijke fouten kunnen immers de mogelijkheid op recyclen voorkomen. Door voor elke afvalstroom een aparte container via Bedrijfsafval.nl te huren kun je het afval bij de bron scheiden, waardoor je voorkomt dat herbruikbare grondstoffen verloren gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *