Verschillen tussen hybride auto en gewone auto

Inhoudsopgave

De hybride auto is een eigenlijk een stap tussen benzine en elektrisch. Een hybride auto heeft namelijk twee motoren een elektromotor en een verbrandingsmotor. De verbrandingsmotor haalt brandstof uit de verbandingstank en de elektromotor draait op stroom die uit de accu van de auto komt.

Er zijn ook nog verschillende soorten hybride beschikbaar.

Volledige hybride

Een volledige hybride auto is een auto dat volledig op beide motoren kan draaien. Dit betekent dat die helemaal op elektromotor kan draaien evenals op de brandstofmotor.

Half hybride

Bij een half hybride werken de elektro- en verbrandingsmotor als een team samen. Dit betekent dat de een niet zonder de ander kan draaien.

Een half hybride is ongeveer 8 á 10 procent zuiniger dan een gewone benzine auto.

Plug in hybrids

Plug in hybrids hebben een accu die je zelf oplaadt. Andere hybrids nemen de stroom van de accu maar deze kan je zelf insteken en opladen.

Voordelen van een hybride auto tegenover een benzine auto

Een hybride auto is altijd zuiniger dan een gewone benzine auto. Andere voordelen van een hybride auto zijn dat het minder uitstoot dan een benzine auto, milieuvriendelijker en het heeft fiscale voordelen.

Nadelen van een hybride auto

Een hybride auto is een stuk duurder in de aanschaf dan een benzine auto. Daarnaast heeft een hybride auto veel plaats nodig voor de twee motoren waardoor er weinig laadruimte over blijft. Bij een plug in hybrid ben je altijd verbonden aan een actieradius, deze is aanzienlijk kleiner dan die van een benzine motor.

Conclusie

Er zijn dus grote verschillen tussen de twee. Als jij een bijdrage wilt doen aan het milieu dan kan je het beste elektrisch rijden. Hybride is een mooie tussenstap om je uitstoot te verkleinen. Maar als jij niet veel geld hebt kan je beter een benzine auto kiezen, of je hebt de laadruimte nodig. Als je weer vaak in de file staat of door de stad moet rijden is een hybride een geweldige duurzame oplossing. Je kan namelijk een hoop geld besparen in de file.