Verschillen tussen baard wax en baard olie

Inhoudsopgave

Een baard groeien kost discipline en tijd. Bij sommige mannen groeit de baard snel en bij sommige krijgt de baard heel langzaam vorm. Om je baard mooi, gezond en in goede vorm te krijgen zijn er veel verschillende producten op de markt.

Baard wax

Met baard wax houdt jij jouw baard onder controle. Baard wax is ervoor om je baard te stijlen. Net als gel of wax voor je hoofdhaar kan je met baard wax jouw baard in model brengen. Baard wax is naast baarden ook te gebruiken voor de snor. De wax is meestal gemaakt van bijenwas en wordt hard waardoor de baard in de meeste omstandigheden goed in model blijft.

Baard olie

Baard olie is er voor de baard haren en huid. Het voedt hydrateert en beschermt de baard. Daarnaast geeft baard olie de baard een fijne geur (dit doet baard wax ook). Als je geen baard olie gebruikt zullen je baard haren droog en stug worden en uiteindelijk gaan splijten. Door de baard haren goed te hydrateren met baard olie kan je al snel een gezonde baard groeien, dat mooi oogt met glanzende haren. Baard olie bestaat vaak uit oliën zoals jojoba olie, Argan olie, amandelolie en essentiële oliën zodat het je haar en huid een uitstekende voeding geeft. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor een gezonde baard.

Wat is het verschil tussen baard wax en baard olie?

Nu we weten wat beide zijn weten we het verschil wel. Baard wax is voor het model. Het is niet essentieel. Als jij een wilde natuurlijke baard wilt hebben kan je de baard wax overslaan. Als jij een mooie verzorgde baard wilt hebben dan is het een goed idee om baard wax in huis te halen. Baard olie is er om de haren en huid te voeden. Als jij een mooie gezonde baard wilt waar de haren niet van afbreken dan is het belangrijk dat jij dit in huis hebt. Je hebt natuurlijk nog altijd zelf de keuze maar als jij het verschil ziet met en zonder baardolie zal je niet meer terug willen.