Verschillen tussen Karate Kungfu en Taekwondo

De belangrijkste verschillen: De belangrijkste verschillen tussen karate, kungfu en taekwondo zijn hun oorsprong. Karate is geboren in Japan, Kung Fu is een Chinees product en Taekwondo is opgericht in Zuid-Korea. Karate is een samensmelting van de twee woorden “kara” en “te”. Karate betekent lucht en te betekent hand. Met andere woorden, karate betekent in wezen “karate”. Het toevoegen van het achtervoegsel “do” (uitgesproken als doe) aan dit woord betekent “manier” en het gevormde woord “karate” betekent “perfecte manier van leven”. Dit is precies de status die karate bereikte toen mensen over de hele wereld het beoefenden en predikten. Alle mensen, inclusief geslacht, leeftijd en nationaliteit, hebben karate erkend en geaccepteerd als een algemeen aanvaarde en bevoorrechte krijgskunst.

Karate werd geboren in Okinawa, Japan, en omvat scherpe en nauwkeurige bewegingen die sterk afhankelijk zijn van de coördinatie van menselijke handen en ogen. Het basisprincipe van karate is om het lichaam van staal te maken zodat het bestand is tegen de impact van voorwerpen zoals stenen en hout. Doorstaan ​​en waarschijnlijk breken. Zelfverdediging, gevechten en krachttraining zijn enkele van de unieke waarden van karate. Karate is tegenwoordig een van de meest actieve vechtsporten ter wereld en omvat een verscheidenheid aan slagtechnieken zoals stoten, trappen, knieaanvallen en elleboogaanvallen. Veel subvormen van karate omvatten ook grijpen, gooien en gezamenlijke vergrendeling. Klik hier voor Karate in Enschede.

Kung Fu is een van de belangrijkste en oudste vechtsporten die in China zijn ontstaan. Het werd ontwikkeld in de Shaolin-tempel in China in de 4e eeuw. De term kungfu bestaat uit “kung” wat “werk” of “prestatie” betekent en “fu” wat “kracht” betekent. Samengevat betekent kungfu de wil en toewijding van een persoon aan de vaardigheden en kunsten die een persoon vastbesloten is te bereiken. Kungfu is nu een algemeen aanvaarde sport en krijgskunst. Het werd echter ook ergens in de 5e eeuw voor Christus door taoïsten gebruikt. Kung Fu bestaat uit vloeiende cirkelvormige bewegingen die worden geassocieerd met vechtstijlen voor dieren. De studie is een wetenschap op zich, waarbij het lichaam van een persoon wordt getraind om te bewegen en te roteren in een continue cirkelvormige beweging. Dit is de oudste vorm van vechtsport die in China wordt beoefend. Het lichaam van Kung Fu is aangepast volgens de principes van de natuurkunde en wordt optimaal gebruikt. Kungfu is een open vechtsport. Dat wil zeggen, stijlen kunnen alleen worden aangepast door de perfecte beoefenaar in hun gedrag.

Taekwondo Taekwondo betekent letterlijk “voet- en vuistpad”. Dit is een term die bestaat uit drie Koreaanse woorden, tae, kwon en do, wat respectievelijk ‘voet’, ‘vuist’ en ‘weg’ betekent. Taekwondo is Koreaanse vechtsporten en vechtsporten. In de oudheid was het een van de vele vormen van militaire kunst in Zuid-Korea. Het gebeurde tijdens de heerschappij van drie rivaliserende koninkrijken in 37 voor Christus. De 668 AD Art Form zit boordevol kick- en punch-technieken. Om deze reden staat taekwondo ook bekend als de ‘kunst van het schoppen en slaan’ of de ‘kunst van het ongewapend vechten’. Dit is slechts één vorm van schoppen en vuisten die wordt gebruikt bij zelfverdediging.