Verschillen tussen kunstgras en gras

Inhoudsopgave

Veel huiseigenaren worstelen met de keuze tussen een kunstgras- of een natuurgrasgazon. Om je te helpen beslissen wat voor jou de beste keuze is, hebben we de kosten en voordelen van beide vergeleken.

Kunstgras

Kunstgras bestaat uit synthetische vezels die op natuurgras lijken en een levensduur tot 25 jaar hebben. Sommigen denken misschien dat kunstgras er te nep uitziet, maar nu zijn er een verscheidenheid aan kunstgras opties beschikbaar.

Soorten kunstgras variëren van het type materiaal, maximale groeihoogte en kleur. De drie verschillende materialen die kunstgras is gemaakt van omvat polypropyleen, polyethyleen, en nylon. Kunstgras komt ook in verschillende maten, aangeduid als poolhoogte, dat is de hoogte van de grassprieten. Terwijl de meeste mensen zouden aannemen dat kunstgras is alleen beschikbaar in de kleur groen, zijn er eigenlijk een grote verscheidenheid van kleuren beschikbaar, zoals roze, blauw, en nog veel meer.

Wat belangrijk is op basis van de verschillende attributen hierboven, is de manier waarop het kunstgrasveld zal worden gebruikt. Primaire gebruik kan omvatten huisdier werven, putting greens, of een huis gazon. Voor een huis gazon, synthetisch gras met een gemiddelde hoogte gemaakt van polyethyleen is de meest populaire keuze. De kleuren zullen veelvoudige tinten van groen en eventueel wat bruin hebben om de blik van een gezond natuurlijk gazon na te bootsen.

Natuurlijk grasveld

Het onderhouden van een gezond groen gazon vergt tijd en doorzettingsvermogen. Voor het onderhoud moet het gazon een bepaalde hoeveelheid water krijgen op optimale tijdstippen, wat kan worden geautomatiseerd met behulp van sproeisystemen. Gazons moeten ook worden gemaaid, belucht, bemest en gecontroleerd op onkruid en ziekten. Elk van deze taken moet ervoor zorgen dat het gazon zoveel mogelijk voedingsstoffen opneemt zodat het weelderig en groen blijft.

Natuurlijke grasmatten kunnen ontstaan door het gebied in te zaaien of door graszoden te leggen. Graszoden bestaan uit gras dat door boeren wordt voorgekweekt en op rollen wordt geleverd. Afhankelijk van de hoeveelheid werk die u in het gazon wilt steken, kan het plaatsen van graszoden de beste optie zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *