Verschillen tussen massage en fysiotherapie

Inhoudsopgave

We hebben het allemaal wel eens gehad. In het weekend voetballen en met pijn naar huis. In de sportschool een paar PB’s gebroken of besloten dat teruglopen toch een stuk verder was dan gedacht. Als we te veel doen in vergelijking met onze normale dagelijkse bezigheden, zegt ons lichaam ons, dit was te veel. Dit laat je lichaam over het algemeen merken door pijn prikkels. Wanneer dit gebeurt zoeken we naar antwoorden, al snel kom je uit bij een massage therapeut of een fysiotherapeut. De verschillen leggen we je in dit artikel uit.

Wat doet Massagetherapeut precies?

Massage is een hands-on behandeling om de kwaliteit van de weke delen te helpen verbeteren en hun functie te herstellen zoals wordt gegeven bij Puravida Welzijn – Massage Enschede. Het doel van dit type massage is om pijn te verlichten, spierkrampen te verminderen, de mobiliteit te verbeteren en de genezing van geblesseerde weefsels te bevorderen.

Om gekwalificeerd te zijn en uit te oefenen als een remediërende massage therapeut, moeten beoefenaars een opleiding volgen in de menselijke fysiologie, biomechanica en de gemeenschappelijke pathologieën begrijpen die bijdragen aan blessures of pijn. Heb je interesse in een massage? Kijk dan gerust op de site van deze massagesalon in Enschede.

Terugkomend op remediërende massage tegenover fysiotherapie. Om fysiotherapeut te worden, moet u strikte competenties behalen en handhaven, en een voortdurende professionele opleiding volgen die meer in overeenstemming is met wat van onze medische beroepen en beroepen in de gezondheidszorg wordt verwacht.

Wat is het verschil met een fysiotherapeut?

Fysiotherapie is de titel van het beroep dat alles weet over het bewegingsapparaat in je lichaam. Hoe het werkt, hoe het traint, hoe het stijf en pijnlijk kan worden. Een fysiotherapeut heeft ten minste een masterdiploma in fysiotherapie.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn de voordelen van fysio sportmassage niet beperkt tot atleten. Terwijl remediërende massage zich vooral richt op lokale weefselstoornissen, richt fysio sportmassage zich op globale bewegingsgerelateerde problemen om je te helpen efficiënter te bewegen. Als je denkt dat je prima beweegt zoals je nu doet. Denk daar twee keer over na. Recente studies hebben aangetoond dat mensen hun lichaam niet zo “voelen” als ze dachten.

Lees ook: De verschillen tussen borstimplantaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *