Verschillen tussen RGBW en RGB LED strips

Inhoudsopgave

LED strips zijn niet meer weg te denken door hun veelzijdigheid en gebruiksgemak. Door te kiezen voor een LED strip bespaar je energie én kun je op meerdere plekken eenvoudig verlichting toevoegen. Voordat je een LED strip gaat aanschaffen is het handig om te kijken welk effect je wilt bereiken. Wil je alleen kleurenopties hebben of wil je ook de mogelijkheid om de LED strip op wit licht te zetten? In dat geval kies je voor een RGBW LED strip. Deze staat voor: rood, blauw, groen, blauw en wit. De RGB LED strip geeft dus alleen gekleurd licht. Om de LED strips goed te bevestigen en op een mooie manier weg te werken kun je deze vastmaken met led strip profielen.

De voordelen van een RGBW LED strip

Naast dat je met de RGBW LED strip de optie hebt om ook wit licht aan te zetten, zorgt deze extra toevoeging er ook voor dat er meerdere kleuren kunnen worden gemengd. Naast dat je de keuze hebt uit rood, blauw en groen, kun je nog veel meer kleuren maken. Daarom kan het toch interessant zijn om te kiezen voor een RGBW LEDstrip, zelfs wanneer je het witte licht niet gaat gebruiken. In de meeste gevallen heb je hierbij keuze uit wit licht of warm licht. Dit kan extra sfeer of juist extra verlichting opleveren in de woning. Voor sommige toepassingen kun je specifiek kiezen voor gekleurd licht, voor bijvoorbeeld een speels effect. Wanneer je juist extra verlichting wilt of iets wilt uitlichten, kun je kiezen voor wit licht.

De veelzijdigheid van LED strips in het interieur

Je kunt ontzettend veel kanten op met LED strips. Het kan dienen als bijverlichting, als sfeerverlichting of het kan een luxe uitstraling geven in bijvoorbeeld de keuken of de badkamer. Je kunt op veel manieren spelen met LED verlichting en kunt dit vrijwel overal plaatsen. Zorg ervoor dat je kwaliteit in huis haalt zodat je er langer van kunt profiteren. Zo vind je kwalitatieve LED strips bij LEDStripXL. Goedkopere LED strips geven vaak minder licht of kleur af waardoor het gewenste effect uitblijft. Voor een mooie uitstraling kun je dus beter kiezen voor goede strips. Deze kun je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening of met je smartphone. De LED strips kun je onder de keukenkastjes plaatsen, achter de tv bevestigen of langs het plafond bevestigen voor een speels effect.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *