Verschillen tussen vierkante en ronde trampolines

Inhoudsopgave

Trampolines heb je in vele soorten en maten. De meest bekende is de standaard ronde trampoline, maar er zijn nog veel meer trampolines. Denk bijvoorbeeld aan een ingegraven trampoline, vierkante trampoline of minitrampoline. Welke het beste in jouw tuin past, is afhankelijk van een aantal factoren. In de onderstaande tekst staan de technische en praktische verschillen uitgelegd tussen ronde en vierkante trampolines waardoor jij de beste trampoline voor jouw tuin vindt!

Ronde trampoline

De ronde trampoline is veruit de meest bekende én meest voorkomende trampoline voor recreatief gebruik. De ronde vorm heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere vormen. De belangrijkste is het feit dat je op een ronde trampoline makkelijk terugspringt naar het midden, wat de trampoline relatief veiliger maakt. Een ander voordeel is dat de ronde vorm voordeliger is in aanschaf omdat de constructie minder staal vereist. Tot slot kan je met een ronde trampoline het volledige springoppervlak benutten aangezien er geen hoeken zijn.

Vierkante trampoline

De vierkante vorm heeft voornamelijk praktische en technische voordelen. Het praktische voordeel van een vierkant of rechthoekig springoppervlak is dat het gemakkelijk in een hoek van de tuin kan worden geplaatst, waardoor het minder ruimte in beslag neemt. Het technische voordeel van een vierkant net is dat het strakker gespannen kan worden waardoor je veel hoger kunt springen en dus echt je sprongen kunt oefenen.

Ingegraven trampoline

Het ingraven van je trampoline heeft een aantal extra voordelen. Een groot voordeel is dat er geen veiligheidsnet meer nodig is, aangezien je er niet van af kan vallen. Daarbij is de kans op blessures of letsel dus ook vele malen kleiner. Ook ziet het er veel strakker uit en is de trampoline niet meer een hinderlijk obstakel in de tuin. Een minder belangrijk, maar toch handig voordeel van een ingegraven trampoline, is dat er geen spullen onder kunnen komen. Let er bij het kopen wel op dat je kiest voor een kwalitatief hoogstaande trampoline, als je van plan bent om het in te graven. De reden hiervoor is dat de trampoline eerder zal gaan roesten en het dus goed afgewerkt moet zijn om lang mee te kunnen gaan.