Verschillen tussen internet en ethernet

Inhoudsopgave

Wat internet is zullen de meeste van ons absoluut begrijpen. Maar je hoort vaak ook over ethernet en vraagt je misschien wel af wat dit dan betekent. Heel eenvoudig gezegd is internet wereldwijd en heb je met ethernet uitsluitend toegang tot een intern netwerk. Dit is veelal een bedrijfsnetwerk of een thuisnetwerk.

Met internet heb je een wereldwijd bereik

Als je internet hebt kun je doorgaans elke website op internet bereiken en raadplegen. Dit kan een website van de lokale bakker tot die van een internationaal bedrijf die ver in het buitenland gevestigd is zijn. Het maakt dus niet uit wat je wilt bereiken, je hebt overal toegang toe en eigenlijk geen enkel soort beperk.

Om toegang tot internet te krijgen heb je vrijwel altijd een provider nodig. In Nederland zijn er een groot aantal providers actief. Die internet via glasvezel, kabel of dsl aanbieden. De beste providers vinden kan door ervaringen en reviews te lezen. Zo weet je precies waar je terecht kunt om op het wereldwijde internet te surfen.

Wanneer gebruik je ethernet?

Met ethernet verbind je doorgaans computers en printers of andere randapparatuur met elkaar via een bekabeld netwerk. Maar het is tegenwoordig ook mogelijk via draadloze verbindingen, welke het wel iets minder veilig maken of uitsluitend bezoekers vanuit een bepaald verzorgingsgebied toegang tot een netwerk te geven. De mogelijkheden zijn met de nieuwste technieken die er zijn steeds wat groter geworden.

Juist omdat slechts een beperkt  aantal mensen verbinding kan maken is ethernet veiliger en een stuk sneller dan internet. Waarop miljoenen mensen actief zijn.

Kiezen voor het beste internet

Om toegang tot het internet te hebben is kiezen voor een budget alles in 1 de meest voordelige en toch veilige oplossing. Maar echte snelheid hoef je niet te verwachten. De snelheid kan namelijk per provider en pakket aanzienlijk verschillen. Via een provider krijg je een persoonlijk digitaal adres toegewezen vanwaar je het internet op kunt gaan en websites kan bereiken. Je kan dit het beste vergelijken met een huisadres.

Er zijn verschillende mooie aanbiedingen om toegang te krijgen naar internet en te profiteren van voordeel. Je kunt denken aan enkele maanden korting, gratis modem in bruikleen of zelfs een flinke korting of gratis wifi-versterkers. Goed opletten dus voor welk internet pakket je kiest en het meeste voordeel kunt profiteren. Het voordeel kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar! Dat is als het ons vraagt niet mis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *