Verschillen tussen stoomreiniger en stoomzuiger

Inhoudsopgave

Wanneer je bank vies is kun je je bank proberen zelf te reinigen, maar vaak is dit niet effectief. Toch wil je dat je bank zo snel mogelijk weer netjes is, want je bank is de eyecatcher van de woonkamer. Je kunt je er dan voor kiezen om je bank op een andere manier te reinigen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een stoomreiniger of een stoomzuiger. Beiden reinigen de bank grondig, zodat je daarna weer een schone bank hebt. Je kunt er ook voor kiezen om je bank te laten reinigen met een stoomreiniger op professioneel niveau. Maar wat is nu het verschil tussen die twee?

Stoomreiniger

Een stoomreiniger is niet geschikt om alles schoon te maken. Met een stoomreiniger kun je vloeren reinigen en vaak ook banken. Het ligt vaak ook aan de accessoires die worden meegeleverd waarvoor je de stoomreiniger kunt gebruiken. Er zijn namelijk verschillende opzetstukken en ieder opzetstuk is geschikt voor zijn eigen taak. Wanneer je de bank gaat reinigen met een stoomreiniger zijn er dus ook verschillende opzetstukken die gebruikt kunnen worden. Deze opzetstukken kun je vaak los mee bestellen.

Stoomzuiger

Een stoomzuiger is eigenlijk een stoomreiniger alleen met een bepaalde soort zuigfunctie. Dat is heel handig, want zo hoef je de bank niet eerst schoon te maken voorafgaand aan het reinigen. Een stoomzuiger pakt niet alleen droog vuil aan de oppervlakte mee, maar stoomt ook hardnekkig vuil los wat dieper in de bank zit en wat dus niet direct aan de oppervlakte te zien is. Het verschil met de stoomreiniger zit er dus in dat de stoomzuiger hardnekkiger reinigt en niet alleen maar puur is om schoon te maken. Een stoomzuiger bespaart je tijd en is bovendien erg hygiënisch, want je haalt de ziektekiemen weg.

Banken

Wanneer je de bank gaat reinigen met een stoomreiniger is het belangrijk je bank van tevoren schoon te maken. Nadat de bank gereinigd is zul je ook een onmiddellijk verschil merken. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt je bank laten reinigen door professionals. De professionals reinigen je bank eerst met een voorbehandeling en halen hierbij het grootste vuil weg. Vervolgens wordt er gestart met de dieptereiniging. Alle vlekken en vuiligheden worden uit de bank gehaald. Wanneer je de bank gaat reinigen met een stoomzuiger heb je geen voorbehandeling nodig en kun je meteen in een keer je bank goed reinigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *