Verschil tussen PVC vloer en een vloer van laminaat

Inhoudsopgave

Het grootste verschil tussen een laminaat en PVC vloer is het materiaal waarvan deze vloeren gemaakt zijn. Laminaat vloeren zijn gemaakt van een aantal materialen die in verschillende lagen op HDF geperst zijn. HDF is een samengeperste harde plaat van houtvezel. PVC vloeren worden daarentegen gemaakt van kunststof. PVC staat dan ook voor PolyVinylChloride. Laminaat vloeren worden gelegd door middel van een klikverbinding, PVC vloeren worden gelijmd aan de ondergrond.

Een vloerverwarming

Een laminaat vloer kan worden gebruikt bij een vloer maar wordt niet gezien als een ideale warmtegeleider. Een PVC vloer heeft een betere geleider, dit zorgt voor ervoor dat de warmte sneller wordt afgegeven. Zelfs zonder een goede vloerverwarming voelt een PVC warmer aan.

Een anti-kras laag

Beiden vloeren zijn voorzien van een anti-kras laag. Laminaat vloeren zijn gemaakt met een harde anti-kras laag, hierdoor zijn laminaat vloeren niet krasgevoelig. PVC vloeren hebben vaak een slijtlaag van 0,55 mm met daarbovenop een PU- coating. Dit zorgt ervoor dat  een laminaat vloer iets beter tegen krassen is beschermd. Om er zeker van te zijn dat je vloer niet beschadigd wordt door je meubels zou je gummi Stuhlkappen kunnen aanschaffen. Deze beschermen de onderkant van stoelpoten en zorgen ervoor dat ze de vloer niet kunnen beschadigen.

Loopgeluiden op de vloeren

Een laminaat vloer staat bekend om het tikkende geluid als je op de vloer loopt, vooral met schoenen aan. Een PVC vloer heeft hier minder last van aangezien deze gemaakt is van zachtere materialen. De loopgeluiden zouden bij een laminaat vloer kunnen worden gedempt door een ondervloer. Deze maakt namelijk het geluid massiever.

Het onderhouden

Beiden vloeren zijn makkelijk te onderhouden. Het is belangrijk dat je wel weet wat je niet moet doen. Zo kunnen bepaalde vloeren niet tegen schoonmaakmiddelen. Laminaatvloeren kunnen worden beschadigd door te veel water. Bij een PVC vloer maakt het gebruik van water niet zoveel uit, deze is gemaakt van plastic en dus 100% waterbestendig.

 

Naast PVC en laminaten vloeren zijn er ook nog vloeren van beton en gietvloeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *