Verschillen tussen een wijnmeubel en een wijnaccessoire

Inhoudsopgave

Tegenwoordig drinken veel Nederlanders graag wijn en sommige Nederlanders hebben wijn zelfs als hobby. Klinkt gek he? Toch is het wel degelijk een soort nieuwe hobby geworden in ons land. Mensen die wijn als hobby hebben drinken regelmatig een glaasje wijn, hebben vaak veel flessen thuis liggen en bovendien zijn ze echte kenners. Hun liefde voor wijn is vaak groot. Deze mensen hebben dan ook meestal wel verschillende wijnaccessoires en soms zelfs wel een wijnmeubel. Nu denk je vast, maar wat is het verschil dan hiertussen? Een wijnmeubel is toch ook een accessoire? Niet helemaal. We leggen het je graag uit.

Wijnaccessoire

Een wijnaccessoire is een voorwerp wat gerelateerd is aan wijn. Je hebt het voorwerp niet per se nodig, maar het is wel leuk of handig om het voorwerp te hebben. Leuk feitje: accessoire is ook een Frans woord. Een voorbeeld van een wijnaccessoire is bijvoorbeeld een kurkentrekker of een wijnkoelstaaf. Het zijn leuke en/of handige dingen om te hebben.

Wijnmeubel

Een wijnmeubel daar in tegen is een echt meubelstuk. Het is dus geen leuk voorwerp dat je erbij wil hebben, het is echt een object wat onderdeel is van je inrichting. Een wijnmeubel is nog vrij uniek in Nederland, maar de mensen die wijn als hobby hebben, hebben waarschijnlijk wel een wijnmeubel in hun huis staan. Een wijnmeubel kan bijvoorbeeld een kurk zijn in de vorm van een kruk of een tafel. Het kan ook een wijnvat zijn wat omgebouwd is tot wijnrek. Hier kun je dan handig je wijnflessen in opbergen. Ook kan het een wijnvat zijn wat je kunt gebruiken als tafel. Kortom: een wijnmeubel is er in verschillende uitvoeringen.

Inrichting

Een wijnmeubel kun je ook aanschaffen voor je eigen inrichting. Zeker als je een wijnliefhebber bent zal je dit misschien wel leuk vinden. Het maakt je inrichting vaak af, zeker als je een wijnkelder hebt is dit een leuk meubelstuk om er neer te zetten. Je kunt je wijn erop showen, in plaats van dat de wijn in de kast ligt of ergens anders stof ligt te vangen. Een wijnmeubel heeft vaak een Franse industrie look, want vaak zijn de poten van de krukjes of tafels van metaal. Een wijnmeubel is dus helemaal hip want de industrie look is tegenwoordig helemaal de trend. Wat extra leuk is, is dat de meeste wijnmeubels ook geschikt zijn voor buiten. Je kunt er dus ook voor kiezen om je terras helemaal in wijnstijl te maken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *