Verschillen tussen visgraat laminaat en visgraat PVC

Inhoudsopgave

Wil jij een nieuwe vloer leggen in je woning? Dan zal je keuze al snel gaan naar een visgraat vloer. Deze vloer is namelijk steeds populairder aan het worden in Nederland. Niet gek natuurlijk, als je ziet hoe mooi deze vloer past in de woning! Desalniettemin heb je de keuze om een visgraat laminaat of visgraat PVC vloer te leggen. Beide vloeren zijn enorm leuk voor de woning, maar er zijn ook grote verschillen te benoemen. In dit blog bericht willen we je graag informeren over deze verschillende materialen.

Wat is een visgraat vloer?

Een visgraat PVC of visgraat laminaat vloer kan in iedere woning gelegd worden. Maar wat is een visgraat vloer nu eigenlijk? Een visgraat vloer is een bepaalde manier van de vloer leggen. Je legt de vloet niet verticaal of horizontaal, maar juist schuin. Hierdoor krijg je een zeer mooi effect dat op een graatje van een vis lijkt. De vloer is daardoor erg stoer qua uiterlijk en valt op een goede manier op in het interieur. Een visgraat vloer straalt vervolgens luxe uit, maar kan ook prima gelegd worden in een klassiek of landelijk interieur. Al met al dus een zeer goede keuze om de vloer als visgraat te leggen!

De voordelen van laminaat

Op het moment dat je een visgraat vloer wilt leggen, kun je kiezen uit laminaat of PVC. Een visgraat laminaat vloer heeft verschillende voordelen. Laminaat is namelijk een zeer goede vervanging voor een houten vloer. Wanneer je over de vloer heen loopt, zie je niet dat het gaat om een laminaat vloer. Hierdoor krijg je ook het effect van een houten vloer, maar niet de nadelen. Laminaat kan erg goed tegen vocht en is zeer gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft enkel met de stofzuiger en de dweil over de vloer heen om hem schoon te maken. Ook kun je een laminaatvloer gemakkelijk zelf leggen. De laminaatstroken hoef je namelijk niet vast te maken op de vloer, maar kun je eenvoudig in elkaar klikken. Het laminaat is namelijk altijd voorzien van een gemakkelijk kliksysteem.

De voordelen van PVC

Een andere keuze die je kunt maken, is die voor PVC. Het gebruik van PVC voor een vloer heeft namelijk verschillende voordelen. Zo is het materiaal erg gemakkelijk zelf te leggen. Je kunt de PVC stroken super makkelijk met een stanleymes op maat snijden. Je hebt dus niet veel gereedschappen nodig om de vloer te leggen. Vervolgens is een PVC vloer perfect geschikt voor vloerverwarming. Het PVC laat gemakkelijk warmte door, waardoor de effectiviteit van vloerverwarming erg hoog is. Tot slot is ook het onderhoud erg gemakkelijk van een PVC vloer. Je hoeft er namelijk alleen maar met een stofzuiger en een dweil overheen.

Het verschil tussen laminaat en PVC

Heb jij al een keuze kunnen maken tussen laminaat en PVC? In de meeste gevallen is een laminaat vloer een zeer goede keuze als je de vloer er later nog uit wilt halen. Deze ligt namelijk nooit permanent vast op de vloer. Een PVC visgraat vloer is echter een betere keuze als je gebruik wilt maken van vloerverwarming. De vloer laat namelijk de warmte gemakkelijk door, waardoor de effectiviteit van de vloerverwarming hoger is dan bij een visgraat laminaat vloer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *