Wat is het verschil tussen een orderverwerkingssysteem en een CRM systeem?

Inhoudsopgave

De meeste eigenaren van bedrijven zijn het erover eens dat een orderverwerkingssysteem en een Customer Relationship Management (CRM)-systeem twee essentiële hulpmiddelen zijn voor bedrijven. Veel mensen kennen echter het verschil tussen de twee systemen niet. Wat is een orderverwerkingssysteem? En wat is het verschil met een CRM-systeem?

In dit aritkel gaan we in op de belangrijkste verschillen tussen een orderverwerkingssysteem en een CRM-systeem. We zullen ook de voordelen van elk systeem bespreken en wanneer u ze het beste kunt gebruiken.

Wat is een Customer Relationship Management (CRM)-systeem?

Een CRM-systeem is zoals de Engelstalige term Customer Relationship Management al impliceert een klantrelatiebeheersysteem. Het wordt gebruikt om klantgegevens op te slaan en klantinteracties met het bedrijf in de loop van de tijd te volgen.

Door klantinteracties en gegevens in de loop van de tijd te volgen, biedt een CRM-systeem bedrijven waardevolle inzichten in hoe ze de klantenservice kunnen verbeteren en de verkoop kunnen stimuleren. Er zijn veel verschillende CRM-systemen op de markt, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je er een kiest.

Wat is een orderverwerkingssysteem?

Een orderverwerkingssysteem is een computersysteem dat wordt gebruikt om bestellingen van klanten te volgen en te beheren. Het systeem slaat informatie op over elke klant, hun bestellingen en de status van elke bestelling. Deze informatie wordt gebruikt om rapporten te genereren over hoe goed het bedrijf presteert en om beslissingen te helpen nemen over toekomstige productlijnen en marketingstrategieën. Er zijn veel verschillende soorten orderverwerkingssystemen en bedrijven moeten zorgvuldig het systeem kiezen dat het beste aan hun behoeften voldoet.

Het verschil tussen een orderverwerkingssysteem en een CRM systeem

Een belangrijk verschil tussen een orderverwerkingssysteem en een CRM-systeem is dat een orderverwerkingssysteem wordt gebruikt om het proces van het aannemen en uitvoeren van bestellingen van klanten te beheren.

Over het algemeen slaat een CRM-systeem meer gedetailleerde informatie over elke klant op dan een orderverwerkingssysteem. Een CRM-systeem kan zaken als contactgegevens, aankoopgeschiedenis, voorkeuren en klachten bijhouden. Deze informatie kan worden gebruikt om een profiel van elke klant te maken waarmee bedrijven hun interacties met hen kunnen personaliseren. Een orderverwerkingssysteem slaat alleen informatie op over hoe een bestelling is geplaatst, wat:

Voorbeelden van CRM-systemen

Een aantal voorbeelden van CRM-systemen zijn Eloqua, Salesforce en Tableau. Deze CRM-systemen hebben elk hun voor- en nadelen. Eloqua is bijvoorbeeld goed in marketingautomatisering, terwijl Salesforce goed is als data management belangrijk is.

Voorbeeld van een orderverwerkingssysteem

Een voorbeeld van een orderverwerkingssysteem is AutoStore. Dit is een systeem dat veel gebruik maakt van robotica. Je kunt het gebruiken om je magazijn te automatiseren. Het systeem is zo slim dat het zichzelf regelmatig optimaliseert.