Verschillen tussen wrappen en dippen

wrappen dippen

Inhoudsopgave

Je auto van uiterlijk laten veranderen kan op twee manieren: door middel van wrappen of dippen. De twee populairste methoden voor het aanpassen van het uiterlijk van voertuigen hebben elk hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. In deze blog gaan we kijken naar de verschillen tussen beide technieken en wat je erover moet weten.

Wat is wrappen?

Laten we beginnen met het concept van wrappen. Het wrappen van een auto houdt in dat je een dunne, flexibele folie aanbrengt aan de buitenkant van je auto om de kleur of uiterlijk te veranderen. Deze folie kun je krijgen in veel verschillende kleuren en vormen, van glanzend tot mat en zelfs metallic. Wrappen is een super goede manier om je auto een nieuwe look te geven zonder permanente veranderingen aan te brengen. Je kan wrappen ook gebruiken om reclame te maken op je voertuig.

Bron : www.mhroadstyling.nl/wrapfolie/

Wat is dippen?

Dippen, ook wel bekend als plasti-dippen, is een methode waarbij een speciale rubberachtige verf op het oppervlak van de auto wordt aangebracht. Deze verf is beschikbaar in verschillende kleuren, net zoals bij wrappen. Dippen wordt vaak gebruikt voor het aanpassen van velgen, grills en andere opvallende auto onderdelen.

Wat is het verschil tussen wrappen en dippen?

Het eerste verschil tussen wrappen en dippen is dat bij wrappen een dunne folie wordt gebruikt en bij dippen een rubberachtige verf. Je kan dus duidelijk zien wanneer een auto gewrapt is en wanneer gedipt. Over het algemeen is dippen ook goedkoper. Dit is afhankelijk van hoe groot het project zal worden. Wrappen is verder ook duurzamer dan dippen. De folie is beter bestand tegen slecht weer en krassen, waardoor het langer mee zal gaan.

Welke methode moet ik kiezen?

Het kiezen tussen wrappen en dippen hangt af van je persoonlijke voorkeur, budget en de mate van aanpassingen die je wilt. Allebei de methodes geven jou de mogelijkheid om je auto een unieke uitstraling te geven. Het is belangrijk om te onthouden dat zowel wrappen als dippen het beste kan worden gedaan door een professional met ervaring. Deze zal zorgen voor het mooiste resultaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *