Verschillen tussen een veganist en een vegetariër

Inhoudsopgave

Anno 2020 heeft bijna iedereen wel een sterke mening wat betreft wel en niet te eten. Er gaat steeds meer aandacht uit naar hoe eten bereid wordt, waar het vanaf komt en of het op een eerlijke manier in de schappen en de restaurants komt. Vooral wanneer het om vlees van dieren gaat roept dit nog wel eens discussies op. Wat is goed en wat is niet goed? Je hebt vast en zeker wel eens gehoord van de term veganist of vegetariër. Je weet wel, die mensen die alleen maar gras eten, toch? Het is niet gek dat je hier meteen aan denkt, want dat doen de meeste. Her grappige is dat een veganist en een vegetariër niet eens hetzelfde zijn. Hier lees je wat de grootste verschillen zijn.

Vegetariërs

Laten we beginnen met de vegetaties. Dit is waarschijnlijk ook de term die je al kent. Iemand de vegetarisch is eet niets wat van dode dieren afkomt. Hierbij moet je denken aan onder andere vis en vlees. In plaats daarvan eten zij veganistische vleesvervangers. Wat ze wel eten zijn zuivelproducten. Dit zijn producten die van levende dieren afkomen, daar zit het grote verschil. Dit zijn producten als melk en kaas. Vegetariër zijn is meer dan een statement, het is een soort levensstijl. Vegetarische mensen zijn heel medelevend en denken in belang van de dieren. Ze vinden dat deze niet gebruikt moeten worden om eten van te maken. Ook dieren verdienen een menselijke behandeling, vinden zij.

Veganisten

De term veganist is relatief minder bekend als de term vegetariërs. Toch zijn er een aantal overeenkomsten. Ten eerste eten veganisten net als vegetariërs geen producten die van gedode dieren afkomstig zijn. Waar vegetariërs nog wel zuivelproducten consumeren, laten veganisten dit helemaal achterwegen. Zij eten helemaal niets dat met dieren te maken heeft. Het gaat zelfs een stapje verder. Ze dragen bijvoorbeeld ook geen wollen of ledere kleding, aangezien dit komt van schapen en andere dieren.