Verschillen tussen webhosting vergelijken

Inhoudsopgave

Webhosting heb je nodig als je op jouw domeinnaam een website wilt zetten. Nu zijn er veel verschillende hostingaanbieders op de markt en kan je door de bomen het bos niet meer zien. Graag laten we je in dit artikel zien wat de verschillen tussen webhostingpartijen kunnen zijn en hoe je op een slimme manier de juiste afweging kan maken.

Nu volgen vier tips om op te letten bij het vergelijken:

Tip 1: Veiligheid

De eerste tip die we geven is let op de veiligheid van de webhosting. Zijn de gegevens die je online zet goed afgeschermd voor een kwaadwillende en is je website altijd goed benaderbaar? Een van de manieren om de gegevens die op je website worden ontvangen en verstuurd goed af te schermen is het gebruik van een SSL-certificaat. Bij steeds meer hosters kan je hier kiezen tussen een gratis en betaalde variant. Beide zijn even veilig, enkel komen de betaalde varianten voor grote bedrijven net wat professioneler over.

Tip 2: Gemak

Waar sommige oudere partijen enkel hosting aanbieden, heb je ook spelers op de markt die je als klant het gemak bieden om via een gemakkelijk te gebruiken controlepaneel snel en veilig een CMS (content management systeem) zoals Joomla of WordPress te installeren. Je kunt daarna vanuit het geïnstalleerde CMS zonder veel kennis en tijd een website maken en pagina’s aanmaken en inrichten op je nieuwe site.

Tip 3: Prijs

Waarom zou je meer betalen dan nodig? Een afweging maak je altijd (deels) op basis van de prijs. Maak je keuze dan ook door te vergelijken op prijs, kwaliteit, veiligheid en gemak. Er is nog een punt wat je kunt meenemen, dat lees je nu.

Tip 4: Snelheid

Snelle webhosting is belangrijk voor gebruikers en SEO (vindbaarheid in Google). Ga dus na of de hostingpartij gebruik maakt van snelle hosting m.b.v. SSD.

Extra tip: Reviews

Kijk eens op fora en reviewsites hoe de verschillende hosters scoren. Dan heb je meteen zicht op de prijs/kwaliteitverhouding.