De verschillen tussen een BBQ aansteker en een stormaansteker

Aanstekers komen in veel verschillende soorten en maten. Iedereen kent ze en iedereen gebruikt ze. Of het nou is voor een sigaret, een kaarsje of om de BBQ aan te steken. Alleen welke soort aansteker is het beste te gebruiken in welke situatie. De meeste aanstekers zijn multifunctioneel maar blinken toch uit in één aspect.

Wat is een BBQ aansteker?

De naam zegt het al, een aansteker voor de BBQ. Maar waarom deze aansteker speciaal gemaakt is voor de BBQ en in welke aspecten deze uitblinkt, weten de meeste niet. Een BBQ aansteker geeft geen vlam maar blaast hete lucht. Deze lucht heeft ongeveer een tempratuur van 600 graden. Het voordeel van zo’n BBQ aansteker is namelijk dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof. Dit heeft natuurlijk grote voordelen voor het milieu, want zonder het gebruik van aanmaakvloeistof of aanmaakblokjes komen er minder chemische stoffen vrij.

Met een BBQ aansteker duurt het aanmaken van de BBQ hooguit een aantal minuten. Natuurlijk is deze aansteker niet alleen handig bij het aanmaken van de BBQ, denk eens aan andere plaatsen waar je gebruik moet maken van aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof. Bijvoorbeeld een kachel of openhaard. Door een BBQ aansteker hoef je daar ook geen gebruik meer te maken van aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof, het hout brand binnen enkele minuten.

Wat is een stormaansteker?

Een stormaansteker is bestendig tegen weer en wind. Een stormaansteker heeft een veel krachtigere vlam dan een reguliere aansteker. Als je kijkt naar een reguliere aansteker komt daar een relatief kleine, oranjekleurige vlam uit. Deze vlam heeft een tempratuur tussen de 300 en 400 graden. Terwijl een stormaansteker een blauwe vlam heeft, die meestal niet gemakkelijk te zien is. Een blauwe vlam is een stuk warmer dan een oranjekleurige. Een blauwe vlam heeft tempraturen oplopend tot 1000 graden.

Stormaanstekers zijn perfect te gebruiken als je op ieder moment een sigaret wilt aansteken of geen last wilt hebben van wind bij het aansteken van kaarsen. Ze zijn ook handig als het net iets te hard waait voor het aanmaken van de BBQ. Alleen het probleem hierbij is wel dat er gebruik gemaakt moet worden van aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof. Dit duurt een stuk langer en niet te vergeten de nadelen voor het milieu. Een storm aansteker is perfect voor alle huis, tuin en keuken gebruiken.

Conclusie

Een storm aansteker heeft de meeste functionaliteiten binnen het dagelijks leven, denk aan sigaretten, kaarsen en het gasfornuis aansteken. Perfect om mee te nemen als je naar het terras gaat of voor in de keukenla. Alleen ga je te werk met grotere objecten zoals een BBQ, kachel of openhaard, is een BBQ aansteker de perfecte aansteker. Snel, gemakkelijk in gebruik en goed voor het milieu.