Verschillen tussen Telegram en Whatsapp

Met ongeveer 500 miljoen actieve abonnees zou Telegram, dat wordt beheerd door de uit Rusland afkomstige Pavel Durov, net zo alomtegenwoordig zijn en net zo goed worden gebruikt als WhatsApp.

WhatsApp daarentegen biedt end-to-end beveiliging voor chats met twee personen, groepsgesprekken en, meer recent, chatarchieven. Cryptografie is echter niet het enige aspect dat aandacht verdient.

Telegram vs Whatsapp

Het belangrijkste verschil tussen Telegram en Whatsapp is dat WhatsApp voor al zijn activiteiten end-to-end versleutelde communicatie gebruikt, terwijl Telegram dit alleen doet wanneer Secret Chats of Telegram’s end-to-end versleutelingsoptie actief is. Over het geheel genomen is WhatsApp een veiliger alternatief voor het verzenden van berichten, foto’s en filmpjes dan Telegram, vooral als je vaak in groepsverband praat.

Telegram is een bekend chatprogramma op internet dat op dezelfde manier werkt als Facebook en Twitter. Het stelt de gebruiker in staat om teksten naar je vrienden te sturen wanneer je verbonden bent met Wi-Fi of cellulair internet.

Telegram is een messenger service die zich richt op betrouwbaarheid en veiligheid; het is snel, gemakkelijk, en gratis. Met Telegram kun je berichten, afbeeldingen, video’s en documenten in elke vorm versturen.

WhatsApp is een freemiumprogramma dat kan worden gedownload op iPhones, Android-handsets, Macs of Windows-pc’s.

Het stelt je in staat om berichten, foto’s, videobestanden en ook spraakberichten uit te wisselen, en om spraak- en videogesprekken te voeren via het web, gratis, in plaats van dit uit te geven via je telefoondienst.

Wat is Telegram?

Telegram lijkt een cross-platform chat app te zijn met verhoogde encryptie en privacy functies.

De meeste communicaties zijn versleuteld van client naar server, terwijl Secret Chat-communicaties van eind tot eind zijn versleuteld. Telegram biedt ook groepsgesprekken en teksten die zichzelf vernietigen.

Telegram is een beroemd cross-platform communicatieprogramma dat veel wordt gebruikt vanwege de verhoogde veiligheid en versleutelde mogelijkheden, evenals compatibiliteit voor grote groep chat mogelijkheden.

Omdat het geen koppelingen heeft met andere online medianetwerken, maakt dat het voor bepaalde gebruikers interessanter. De app is cross-platform, met versies voor apple, android, PC, Mac, en Ubuntu.

Je kunt ook een webbrowser gebruiken om Telegram te bekijken.

Telegram’s definiërende functie is end-to-end cryptografie, maar het is cruciaal om op te merken dat niet elke conversatie binnen Telegram privé is.

Client-to-server beveiliging wordt gebruikt voor de meeste communicatie, die minder privé is dan end-to-end privacy, maar gebruikers in staat stelt om hun Telegram gesprekken te bekijken vanaf andere apparaten, zoals het web.

Je moet de geheime chatfunctie van Telegram gebruiken voor echte end-to-end beveiliging. Deze geheime gesprekken bieden veel meer veiligheid, maar ze zijn alleen beschikbaar vanaf de telefoon van waaruit het bericht is verzonden.

Telegram’s vertrouwelijkheid en veiligheid worden als betrouwbaar beschouwd, deels omdat de API van het bedrijf uitgebreid is en toegankelijk voor elke programmeur voor beoordeling en implementatie.

Wat is Whatsapp?

WhatsApp is een gratis multimediaberichtenprogramma waarmee je video- en telefoongesprekken kunt voeren, tekstberichten kunt versturen en allerlei andere dingen kunt doen met alleen een Wi-Fi-verbinding.

WhatsApp, dat dagelijks meer dan 2 miljard leden heeft, is vooral aantrekkelijk voor collega’s en vrienden die in andere landen wonen en contact willen houden.

Het programma, dat wordt beheerd door Facebook, is waarschijnlijk een van de meest prominente berichtensystemen ter wereld.

De wereldwijde aantrekkingskracht van WhatsApp kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan het gebruiksgemak, de platformoverschrijdende mogelijkheden en de eenvoudige basisfuncties.

WhatsApp mag dan een weinig bekende communicatiesoftware zijn in de Verenigde Staten, maar het is een vitaal onderdeel van het dagelijkse leven in vele delen van de wereld.

Het belangrijkste verkoopargument van WhatsApp is dat je er telefoongesprekken en berichten mee kunt starten en ontvangen met alleen een internetverbinding, waardoor het in wezen gratis is om te gebruiken en geweldig voor internationale roaming. In dit blog lees je er meer over.

Er zijn geen inlogkosten en er zijn geen beperkingen wat betreft gegevensgebruik.

Met WhatsApp kun je PDF’s, werkbladen en presentaties verzenden zonder het gedoe van e-mail of extra tools om documenten te delen.

Zelfs als je WhatsApp zonder Wi-Fi-toegang gebruikt, gebruik je gewoon gegevens in plaats van sms- of mobiele kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *