Verschillen tussen een opzetzwembad en een ingebouwd zwembad

Inhoudsopgave

Het grootste verschil

Wat meteen duidelijk is tussen de twee is dat het opzetzwembad, zoals de naam eigenlijk al doet verraden, je het binnen een aantal uur klaar hebt. Terwijl bij een ingebouwd zwembad er eerst een kuil gemaakt moet worden in de grond, waarna er een speciale badkuip ingelegd moet worden met eromheen speciale buizen en slangen. Hierdoor ligt de prijs gemakkelijk vier keer zo hoog, maar daarmee stijgt de kwaliteit ook.

De voor- en nadelen van beide zwembaden

Een opzetzwembad ziet er vanuit de buitenkant minder aantrekkelijk uit dan een ingebouwd zwembad. Hierdoor zal het minder een geheel worden dan een ingebouwd zwembad. Doordat je toch blijft kijken naar een grote plasticbak. Het voordeel van een ingebouwd zwembad is daarbij dat het zeer waarschijnlijk langer, dieper en breder is. Je kunt namelijk niet veel dieper gaan dan twee meter met een opzetzwembad. Mocht je iemand zijn die niet écht een idee heeft met wat er moet gebeuren met de tuin, dan kun je eigenlijk niet kiezen voor een ingebouwd zwembad. Dat is namelijk een zwembad voor de lange termijn. Het opzetzwembad kun je dezelfde dag van het opbouwen nog afbreken.

Kies voor een ingebouwd zwembad op het moment dat:

  • Je het uiterlijk van de tuin belangrijk vindt.
  • Je graag wilt investeren in een zwembad voor de lange termijn. En wat een hoge kwaliteit heeft.
  • Duurzaamheid belangrijk voor je is. Doordat het gemaakt is van een hogere kwaliteit producten zal het langer mee gaan, en dus ook beter voor het milieu zijn.
  • Je wilt investeren in de woning, met de gedachten om het te gaan verkopen. Een ingebouwd zwembad zal namelijk een extra pluspunt zijn bij de verkoop.
  • Je geen probleem hebt om een aantal dagen mensen te laten werken in je tuin.

Kies voor een opzetzwembad als je:

  • Direct gebruikt wilt maken van het zwembad
  • Een goedkope oplossing wilt hebben, wat niet perse lang hoeft te staan.
  • Het zelf gemakkelijk wilt kunnen plaatsen en demonteren.
  • Er geen vergunning voor kunt aanvragen/ wilt aanvragen.

Mocht je graag jezelf beter willen verdiepen in de verschillende zwembaden, bekijk dan zwembad online.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *