Het verschil tussen een projectinrichting van een kantoor en een projectinrichting van een horecazaak

Inhoudsopgave

Het laten inrichten van een ruimte in een woning, zaak of ander gebouw is een taak van een binnenhuisarchitect. Deze persoon weet alles over design, inrichting, kleur en styling. Een projectinrichting is iets wat door professionele mensen met kennis wordt uitgevoerd en bedacht. Het bevindt zich meestal in een zakelijke omgeving omdat zij vaker echte plannen hebben achter de inrichting van een bepaalde ruimte. Iemand die voor zichzelf gaat inrichten, weet vaak al wat die wilt en mooi vindt en maakt hier geen plan voor een bedrijf waaraan hij het laat uitbesteden. Eigenlijk is het een groot woord voor interieurprojecten. De projectinrichter moet altijd bij een projectinrichting van een kantoor of een projectinrichting van de horeca rekening houden met het feit dat de inrichting altijd toegevoegde waarde moet bieden aan het pand.

Projectinrichting kantoor

De Projectinrichting van een kantoor is erg belangrijk voor vele bedrijven. Het blijkt namelijk uit onderzoek dat dit bijdraagt aan de productiviteit, de effectiviteit en de creativiteit van de werknemers op de vloer. Het werk wordt beter en het werk wordt sneller geleverd. Daarnaast geven ook vele werknemers aan dat het werk leuker wordt om te doen. De sfeer die het bedrijf uitstraalt is van belang om mee te nemen in het interieur van het kantoor. Zo creëer je deze sfeer namelijk in daadwerkelijke wijze en kunnen klanten die langs komen deze sfeer evenaren. Een professioneel projectinrichting wordt gerealiseerd door een 2D en/of 3D-tekening/ interieurplan. Meubels die worden gebruikt in een projectinrichting van een kantoor zijn stoelen, banken, tafels en opbergkasten. Waar rekening mee moet worden gehouden zijn kleuren, stopcontacten, computers, werkhouding en nog veel meer.

Projectinrichting horeca

Om een projectinrichting voor de horeca te maken is het belangrijk om te weten wat voor soort horeca ruimte ze willen inrichten en welke functies of functionaliteiten deze ruimte nodig heeft. Is het een projectinrichting voor een restaurant bijvoorbeeld? Dan zou je rekening moeten houden met de hoeveelheid klanten die binnen moeten kunnen zitten, eventueel een bar, open keuken en andere benodigdheden die plek innemen in de ruimte. Het zo optimaal inrichten hoort hierbij. Ook net als een projectinrichting voor een kantoor is het doel en de extra waarde die de ruimte toevoegt van extra belang. Hier komen namelijk elke dag klanten over de vloer. Deze moeten ook zich op hun gemak voelen, blij worden en een bepaalde sfeer krijgen.

Het verschil tussen de projectinrichting van kantoor en horeca

De inrichting van beide omgevingen en panden/ ruimtes zijn totaal anders. Dit komt door een andere sfeer, een andere type uitstraling, een ander type bedrijf, een ander type gebruik, een ander doel en ander materiaalgebruik. De projectinrichting kan hetzelfde plan zijn, zoals een nieuwe inrichting voor de sfeer, de beleving en de klant op nummer één te zetten. Toch is de uitvoering van het plan en de inrichting totaal anders en zijn de verschillen tussen deze twee projectinrichtingen totaal anders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *