Verschillen tussen waxen en harsen

Inhoudsopgave

Ondanks het feit dat we het Nederlandse woord ‘harsen’ al kennen, gebruiken we ook graag de Engelse term ‘waxen’. Over het algemeen zijn dit synoniemen, al maakt een waxsalon hier soms wel onderscheid in.

Waxen vs. harsen: Type behandelingen

Het soort was dat wordt gebruikt, alsmede de techniek om het aan te brengen en te verwijderen, maakt een belangrijk verschil.

Hars en wax zijn beide ontharingsbehandelingen, maar ze verschillen aanzienlijk. Hars is een overblijfsel uit vervlogen tijden, meestal gebruikt door schoonheidsspecialisten. Het grote verschil tussen wax / was en hars is dat hars aan de huid kleeft, wat ongemak en schade veroorzaakt. Dit resulteert in irritatie en beschadiging van de huid.

Wat doet meer pijn harsen of waxen?

Harsen of het gebruik van een ontharingsmiddel met harde hars is minder pijnlijk dan het gebruik van vloeibare hars om haartjes te verwijderen. Dit komt omdat harde hars zich alleen aan de haar hecht en niet aan de huid.

Hoelang blijven de haartjes weg na een waxbehandeling?

Waxen is een vorm van tijdelijke ontharing die het haar bij de wortel verwijdert. Scheer- en ontharingslotions verwijderen de wortelpunten niet, waardoor uw haar als stoppels teruggroeit. Uw haar blijft gemiddeld 2 tot 4 weken langer weg met een waxbehandeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *