Verschil tussen auto huren, openbaar vervoer gebruiken of een taxi op vakantie

Als je op vakantie wilt gaan en meer dan een plek wilt bezoeken, kan je gebruikmaken van een huurauto, of bijvoorbeeld een bus of metro pakken. Ook het boeken van een taxi kan soms uitkomst bieden, maar valt voor langere afstanden en frequenter vervoer vaak al wat duurder uit. Wat is dan wijsheid als je van A naar B (en C, D) wilt op vakantie?

Afhankelijk van het land en de stad of regio waar je op vakantie gaat kan een van de zojuist vermelde opties de beste zijn. Zo zijn er landen waar openbaar vervoer niet of onregelmatig rijdt of gevaarlijk is. Daarentegen zie je dan weer dat taxi’s erg voordelig kunnen uitpakken.

Als je op zoek bent naar flexibiliteit en lekker je eigen ding wilt doen, is een auto huren vaak de beste optie. Zeker als je meerdere dagen en ad hoc naar bepaalde plaatsen wilt gaan. Ga je naar een lekker warm eiland, zoals Gran Canaria, dan moet je zeker een auto huren om alle mooie dorpjes en natuur te kunnen bewonderen. Een taxi is dan weer beter voor een eenmalige trip en openbaar vervoer werkt vooral goed als je in een stad bent waar een goed openbaar vervoersnetwerk is. Denk aan een stad als Barcelona of Parijs.