Verschil tussen een online drukker en een traditionele drukker

Inhoudsopgave

Wat zijn de verschillen tussen een online drukker en een traditionele drukkerij of drukker in de winkelstraat? Op die vraag gaan we nu in.

Online drukkers zijn over het algemeen voordeliger dan traditionele drukkerijen. Dat komt omdat ze efficiënter werken, productie weten op te schalen en minder kosten hebben voor personeel en de huur van een pand.

Online drukkers, waar 123drukken een voorbeeld van is, hoeven niet gevestigd te zijn in een  dure binnenstad, omdat hun klanten ze online weten te vinden. Ook hebben ze minder personeel nodig  dan een traditionele drukkerij. Het personeel dat een traditionele drukker heeft moet namelijk altijd aanwezig zijn, ook als er op dat moment geen werk ligt. Deze besparingen kan een online drukker verwerken in de prijs van jouw drukwerk. En dat is mooi meegenomen!

Hoezo schaalvoordeel?

Online drukkerijen ontvangen via internet grote hoeveelheden orders en kunnen zo hun drukpersen optimaal laten werken. Daarnaast kunnen ze als betere deals sluiten met toeleveranciers door de hogere afname van papier en inkt. Dit leidt tot een veel lagere kostprijs. Last, but not least heeft het gebruik van web-to-print software er voor gezorgd dat je drukbestanden automatisch worden afgekeurd als ze niet aan de standaard voldoen. Dit resulteert in uniformiteit van printformaten en het gebruik van bepaalde papiersoorten, wat het op voorraad houden van weinig gevraagde formaten voorkomt.

Waarom kiezen voor een online drukkerij?

Een online drukkerij functioneert als een snelle webwinkel. Je kan eenvoudig je keuze maken tussen alle produkten, van gepersonaliseerde presentatiemappen, briefpapier, miniboekjes, folders tot gepersonaliseerd verpakkingsmateriaal. Alle specificaties van het drukwerk wordt goed uitgelegd en je kan zelf beslissen welk materiaal je wilt. Het gemak van online bestellen is dat je gelijk je eigen ontwerp kunt uploaden voor het maken van gepersonaliseerd drukwerk, en je hebt geen gedoe met documenten op een memory sticks zetten. Verder is het natuurlijk super handig dat al het materiaal naar je wordt opgestuurd en hoef je zelf niet zware dozen met papier te tillen.

In welke situaties kies je dan voor een traditionele drukker?

Stel je moet direct een paar kopietjes uitprinten voor een schoolverslag of je wilt een kaartje laten maken die in een aparte vorm uitgesneden moet worden, dan kan een drukker op de hoek uitkomst bieden. Je hebt dan binnen een uur je drukopdracht uitgevoerd en kan het direct meenemen. De kleine drukker op de hoek kan een perfecte partner zijn voor kleinschalig drukwerk of drukwerk wat heel bewerkelijk is. Stansen, rillen, pregen, foliedruk. Het is dan een voordeel dat je het proces in persoon kan begeleiden.

Wil je echter meer laten drukken en daar niet de hoofdprijs voor betalen, dan kies je voor een online drukkerij. Vaak staan ze ook open voor meer maatwerk, ook als de website dat niet direct vermeld heeft staan. Een belletje of mailtje naar de online drukker doet dan wonderen!