Verschil tussen internetten met en zonder VPN?

Wat is het?
VPN is een verbinding tussen jouw computer en het internet die extra veilig is. Iedereen die het internet opgaat, doet dit met een IP-adres. Dit is een unieke “vingerafdruk” voor elk huishouden dat met het internet verbonden is. En alle dingen die je op het net doet, zijn terug te traceren naar jouw IP-adres en dus jou! Tenzij je gebruikt maakt van een VPN.

De afkorting staat voor Virtual Private Network. Een ‘virtuele privénetwerk’ biedt jou de optie om te surfen op het internet via een versleutelde, beveiligde verbinding. Je pc maakt dan niet meer rechtstreeks verbinding met het internet, maar doet dit via een achterdeur. Als je een IP-adres kan vergelijken met een vingerafdruk, dan is de VPN een handschoen. En dan zou je zeggen dat alleen criminelen hiervan gebruik maken, maar op het internet is het voor iedereen van belang om secuur en safe met gegevens om te gaan.

Wat is het verschil?
Surfen via een privénetwerk verzekert je van veiligheid, anonimiteit en vrijheid op het internet. Als je hiervan gebruikt maakt, is al je internetverkeer werkelijk privé en afgeschermd van criminele organisaties en andere kwaadwillende. Nu zal je IP-adres ook geen vingerafdrukken meer achterlaten en kan je volledig anoniem het internet op. Niemand kan dan nog je verbinding terug traceren naar jou en je persoonlijke gegevens achterhalen. Daarnaast biedt een privénetwerk je ook internationale vrijheid op het internet. Censuur, beperkingen van online streaming services en uitzendrechten beperken wat wij allemaal kunnen zien en lezen op het Nederlandse web. Door gebruik te maken van een VPN-server in een andere land, kan je als ware je pc in welk land dan ook zetten en zal een hele nieuwe wereld voor je opengaan.

De beste VPN?

Doordat een virtuele privénetwerk zo handig is, zijn er natuurlijk vele aanbieders te vinden. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een lijst samengesteld van de beste VPN providers. In deze top 10 lijst vind u degelijke VPN providers voor een acceptabele prijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *