Het verschil tussen auto theorie examen oefenen en auto praktijk examen

Het auto theorie examen en het auto praktijk examen heeft allebei met het behalen van je rijbewijs te maken. Voordat je je rijbewijs kunt ophalen bij de gemeente, dien je eerst allebei de examens voldoende af te ronden. Je kunt de examens wel zo vaak herkansen tot dat je het wel hebt gehaald. Er zijn mensen die alles in een keer halen, maar ook genoeg mensen die er veel moeite mee hebben. Het is daarom ook niet raar om twee of drie keer op te gaan voor je theorie examen of je praktijk examen. Het praktijk examen is het examen waarop je wordt beoordeeld of je het rijbewijs hebt gehaald of niet. Je zult een stukje gaan rijden met een examinator naast je en zo beoordeeld hij of zei je.

 

Het auto theorie examen

Voor dat je op kunt voor het praktijk examen dien je eerst het theorie examen te behalen. Het theorie examen maak je bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen oftewel het CBR. Het CBR heeft de opdracht van de overheid gekregen om de rijvaardigheid van bestuurders te beoordelen. Het theorie examen bestaat in totaal uit 65 vragen. 25 van de 65 vragen horen bij het onderdeel gevaarherkenning, bij dit onderdeel heb je 8 seconden per vraag om het juiste antwoord aan te klikken. Bij dit onderdeel dien je minimaal 13 of meer goede antwoorden te hebben gegeven, dit betekent dat je 12 fouten kan en mag maken. Dit lijkt veel, maar als je bezig bent met de toets zul je merken dat het een pittig examen is. Het tweede onderdeel bestaat uit kennis en inzicht, dit onderdeel bestaat uit 40 vragen. Voor dit onderdeel van het auto theorie examen heb je in totaal 16 minuten de tijd voor alle vragen. Er is geen maximale tijd per vraag ingesteld. Het klinkt kort, maar je bent zo door de vragen heen en krijgt meteen de uitslag. Een tip: verander nooit achteraf je antwoord uit onderzoek is gebleken dat je eerste gedachte in 9 van de 10 gevallen juist is.

 

Leren voor het auto theorie examen

Voordat je het theorie examen kunt gaan maken, zul je eerst veel moeten leren. Om voor het auto theorie examen te oefenen zijn er verschillende opties. Je kunt een online boek kopen of een echt boek bestellen. Zo kun je thuis zelf goed leren voor het theorie examen. Wanneer je weet dat het zelf thuis leren je niet goed gaat lukken, kun je ervoor kiezen om een theorie cursus te doen. Bij een theorie cursus leer je met een hele groep samen de theorie van een persoon die het jullie uitlegt.