Verschillen tussen rijden in Nederland en Engeland

Binnenkort naar Engeland op vakantie of met een andere reden? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten met eigen vervoer. Allereerst is het fijn dat je met een Europees rijbewijs in Engeland gewoon rond mag scheuren. Afkomstig uit een ander land? In sommige andere landen moet je eerst een internationaal rijbewijs regelen voor je in Engeland de weg op mag. Heb je een paar driving lessons nodig om aan dit rijbewijs te komen? Kijk bijvoorbeeld voor international driving lessons in Maastricht.

Links rijden en regels

Wat de meeste mensen wel weten is dat je in Engeland links moet rijden. Dat lijkt misschien wat eng, maar voor de meeste mensen valt het reuze mee. Ga wel ook op rotondes linksom! Naast het linksom rijden zijn de kilometers aangegeven in mijlen (miles).

De fijnere verkeersregels gaan over snelheden en aangegeven instructies. Zo mag je binnen de bebouwde kom tussen de vijftig en vijfenzestig kilometer per uur gaan, en op de snelwegen 110 kilometer per uur. Een snelweg herken je aan de letter “M” of de letter “A”. Een letter “B” geeft een weg aan die niet onder de hoofdwegen valt.

Verder zijn er geen verplichte voorwerpen die je mee moet nemen in je auto in Engeland. In veel opzichten is rijden in Engeland net als rijden in Nederland, dus geen zorgen en veel plezier!