De verschillen tussen een dashcam voor in de auto en een dashcam voor in een vrachtwagen

De verschillen tussen een dashcam voor in de auto en een dashcam voor in een vrachtwagen

Inhoudsopgave

Dashcams zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zowel onder automobilisten als vrachtwagenchauffeurs. Ze worden gebruikt om video-opnamen te maken van de weg, wat handig kan zijn voor verzekeringen, bewijsmateriaal bij ongevallen of gewoon voor het vastleggen van mooie ritten. Hoewel een dashcam voor in de auto en in een vrachtwagen vergelijkbaar lijken, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

In deze blog zullen we de verschillen tussen een dashcam voor in de auto en een dashcam voor in een vrachtwagen onderzoeken, zodat u kunt bepalen welke het beste bij uw behoeften past.

De grootte van het ontwerp

Het eerste belangrijke verschil tussen een dashcam voor in de auto en een dashcam voor in een vrachtwagen is de grootte en het ontwerp. De beste dashcams voor in de auto zijn meestal klein en compact, zodat ze eenvoudig aan de voorruit van de auto kan worden bevestigd zonder het zicht van de bestuurder te belemmeren.

Vrachtwagens daarentegen hebben vaak een veel grotere voorruit en meer ruimte op het dashboard, waardoor er ruimte is voor een grotere dashcam. Dashcams voor vrachtwagens hebben vaak een robuuster ontwerp en kunnen meer functies en accessoires bevatten, zoals achteruitrijcamera’s of een groter scherm.

Opslagcapaciteit

Ten tweede hebben dashcams voor vrachtwagens doorgaans een grotere opslagcapaciteit dan een dashcam voor in de auto. Dit is belangrijk omdat vrachtwagenchauffeurs vaak langere afstanden afleggen en meer uren op de weg doorbrengen. Een dashcam voor een vrachtwagen kan daarom worden geleverd met een SD-kaartsleuf met een grotere capaciteit om alle videobestanden op te slaan. Dit is vooral handig als de beelden voor bewijsmateriaal worden gebruikt na een ongeval.

Lees hier ook de verschillen tussen vrachtwagens en vrachtauto’s.

De resolutie van de camera

Een ander verschil tussen dashcams voor auto’s en vrachtwagens is de resolutie van de camera. Dashcams voor vrachtwagens hebben vaak een hogere resolutie dan dashcams voor auto’s, omdat ze beter beeldmateriaal moeten vastleggen over een groter gebied. Dit is vooral belangrijk voor vrachtwagenchauffeurs, omdat ze een breder gezichtsveld moeten hebben, rekening houdend met de grootte en het gewicht van hun voertuig. Veel dashcams voor vrachtwagens bieden een resolutie van 1080p of zelfs hoger, om ervoor te zorgen dat alle details op de weg worden vastgelegd.

De installatie van de dashcam

Een ander belangrijk verschil tussen dashcams voor auto’s en vrachtwagens is de installatie. Dashcams voor auto’s zijn meestal eenvoudig te installeren en vereisen vaak niet meer dan het bevestigen van een zuignap aan de voorruit. Voor vrachtwagens is de installatie iets complexer omdat ze meestal een bedradingssysteem vereisen dat is aangesloten op de voeding van het voertuig. Dit betekent dat de installatie van een dashcam in een vrachtwagen mogelijk professionele hulp of technische kennis vereist.

Het prijsverschil

Het laatste verschil dat we zullen bespreken is het prijspunt van dashcams voor auto’s en vrachtwagens. Over het algemeen zijn dashcams voor auto’s vaak goedkoper dan dashcams voor vrachtwagens. Dit komt deels doordat dashcams voor auto’s kleiner zijn en minder geavanceerde functies hebben. Dashcams voor vrachtwagens kunnen duurder zijn omdat ze meestal een hogere resolutie, meer opslagcapaciteit en een robuuster ontwerp hebben.

Kiezen tussen de dashcams

Hoewel dashcams voor auto’s en vrachtwagens enige overeenkomsten hebben, zijn er ook belangrijke verschillen tussen de twee. Dashcams voor vrachtwagens zijn vaak groter, hebben een grotere opslagcapaciteit, een hogere resolutie en kunnen complexer zijn om te installeren. Ze zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften en eisen van vrachtwagenchauffeurs te voldoen.

Een dashcam voor in de auto is daarentegen meestal kleiner, eenvoudiger te installeren en hebben een iets lagere prijs. Het is belangrijk om rekening te houden met deze verschillen bij het kiezen van een dashcam, zodat u er zeker van kunt zijn dat deze perfect aansluit bij uw voertuig en uw specifieke behoeften.

Met beide opties kunt u echter genieten van de voordelen van het hebben van een dashcam, of u nu een automobilist of een vrachtwagenchauffeur bent.

Lees hier ook de verschillen tussen rijbewijs B en rijbewijs C.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *