Verschil tussen een autolening en lease

Inhoudsopgave

Wanneer je op het punt staat een nieuwe auto aan te schaffen, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld voor een autolening kiezen, maar ook voor een leasecontract. Er zitten een aantal belangrijke verschillen tussen een autolening en lease. In het bijzonder tussen financial lease en een autolening. In feite kan een financial leasecontract namelijk als een autolening beschouwd worden. Dit artikel vertelt je meer over de verschillen tussen beide constructies en hun voor- en nadelen. Met name voor bedrijven kan financial lease een heel aantrekkelijke oplossing zijn.

Werking van financial lease en autoleningen

Bij een autolening leen je een vast bedrag, om de auto in een keer af te kunnen betalen bij de verkopende partij. Vervolgens betaal je iedere maand een deel van de lening terug aan de kredietverstrekker. Bij financial lease zit dit iets anders! In dit geval wordt de auto namelijk door de leasemaatschappij aan je verstrekt, waarbij je eveneens iedere maand een deel van de lening voor deze auto aflost. In feite word je iedere maand voor een groter stukje eigenaar van de auto. Aan het eind van het leasecontract is de auto afgelost en behoort deze tot je eigendom.

Een auto leasen bij een leasemaatschappij

Naast de mogelijkheid om een financial leasecontract af te sluiten, kun je ook voor een normaal leasecontract kiezen. In dit geval huur je de auto voor een bepaalde tijd van de leasemaatschappij. De auto blijft echter eigendom van de leasemaatschappij, waarbij je iedere maand een vast bedrag betaalt voor het huren van de auto. Ook de benzine betaal je in dit geval zelf. Het voordeel aan een leasecontract ten opzichte van een autolening, is dat je bij een leasecontract niet verantwoordelijk bent voor het onderhoud aan de auto. Deze kosten betaal je bij een autolening namelijk wel zelf.

Bron: https://www.beste-autolening.be/