Verschillen tussen led trimless spots en opbouwspots

In iedere ruimte is verlichting van belang. Het werkt functioneel als het nodig is en zorgt voor een gezellige sfeer. De led trimless spots zijn luxer dan de gewone inbouwspots. De led trimless spots hebben geen randen. Ze worden strak en naadloos mee gestukt met je plafond of wand. Vandaar de naam trimless ofwel naadloos. De opbouwspots monteer je aan het plafond.

Trimless spots

Trimless spots kennen verschillende benamingen. Ze worden ook wel frameless spots of stucspots genoemd. De trimless spots werden eerst alleen in woningen gebruikt uit het hogere segment. Tegenwoordig zie je ze in veel meer woningen terug. Ze passen goed bij het interieur. Een vierkante trimless spot past goed bij een strak, modern of industrieel interieur. Ronde spots zie je meestal terug bij een landelijk interieur en in huizen met een klassieke of romantische stijl. Led trimless spots kun je ook gebruiken voor bij de trap of om kunst te verlichten.

Als het gaan om de functie van de lamp zit wel een belangrijk verschil tussen. Een ronde spot is namelijk niet draaibaar en een vierkante wel. Met een vierkante lamp kun je dus zelf de lichtrichting bepalen. De vierkante spots zijn voorzien van een zogenoemde cardanische ring. Doordat de lamp binnen twee ringen geplaatst is, kun je deze gemakkelijk de juiste kant uit draaien.

Wat is een opbouwspot?

Opbouwspots worden gemonteerd aan het plafond. Je hoeft geen rekening te houden met het type plafond bij deze lampen. De opbouwspots passen altijd bij je interieur, ze worden namelijk gewoon tegen het plafond geplaatst. Een opbouwspot zorgt ervoor dat een ruimte minder leeg lijkt. Sommige opbouwspots zijn verstelbaar, je kan zelf kiezen waar het licht schijnt. Je kan met opbouwspots een sfeer creëren in je huis. Opbouwspots zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren.

Kies voor ledverlichting

In een klap kosten besparen en duurzaam bezig zijn? Kies voor ledverlichting in plaats van traditionele verlichting. Gloeilampen worden al een aantal jaar niet meer geproduceerd. Sinds september 2018 mogen ook geen hallogeenlampen meer worden geproduceerd. Je hebt dus de keuze uit TL-licht, spaarlampen en ledlampen. Ledlampen kosten iets meer dan spaarlampen, maar ze gaan we drie keer zo lang mee. Je bespaart ook nog een 50 procent op je energiekosten. Veel mensen denken dat ledlampen heel fel zijn of blauw licht geven. Tegenwoordig kunnen ledlampen ook heel mooi sfeervol licht geven. Ledverlichting kan verschillende kleuren licht geven. De kleuren zijn te bedienen met een afstandsbediening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *