Verschil tussen lingerie en ondergoed

Inhoudsopgave

De woorden lingerie en ondergoed worden wel eens door elkaar gebruikt. Het kan dan ook verwarrend zijn wat nou precies het verschil is tussen lingerie en ondergoed, echter zijn er wel degelijk een aantal verschillen die kenmerkend zijn.

In feite kan er gezegd worden dat alle lingerie behoort tot de groep ondergoed. Maar niet ieder ondergoed behoort tot de groep lingerie. Mannen hebben doorgaans veel keuze als het gaat om ondergoed. Voor vrouwen is deze keuze nog groter, omdat er naast ondergoed ook voor lingerie kan worden gekozen. Lingerie heeft veel verschillende productsoorten zoals een bodysuit, balconnette bh of babydoll. Ondergoed kent productsoorten zoals een boxershort, hemd, of onderbroek.

Ondergoed kopen

Iedereen heeft ondergoed in zijn of haar kledingkast liggen. Ondergoed wordt doorgaans gedragen met de focus vooral op het draagcomfort. Het is een verzamelnaam voor alles wat op de directe huid onder de kleding wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen. Ondergoed heeft als voornaamste doel om bescherming te bieden. Daarnaast kan lang ondergoed zorgen voor extra warmte tijdens koude dagen. Ondergoed kan ook wat extra ondersteuning bieden, zoals een BH. Ondergoed wordt vooral vanuit praktisch oogpunt gedragen met het oog op gemak en comfort, terwijl lingerie een heel ander doel heeft.

Lingerie kopen

Het zijn vooral vrouwen die lingerie kopen, om zich zelfverzekerd en aantrekkelijk te voelen. Lingerie wordt niet specifiek gedragen vanwege het draagcomfort, dit is in ieder geval niet het voornaamste doel. Bij lingerie draait het om het goede gevoel dat een vrouw krijgt wanneer ze het draagt. Het dragen van lingerie zorgt voor een gevoel van zelfvertrouwen. Ook mannen zien over het algemeen graag lingerie bij een vrouw. Echter zijn er ook mannen die zelf lingerie kopen en dragen, alleen dit is wat minder populair.

Prijs

Lingerie kopen is een dure bezigheid, want de prijzen van lingerie liggen doorgaans vele malen hoger dan de prijzen voor ondergoed. Een verklaring hiervoor is dat lingerie vaak van hoge kwaliteit materiaal wordt gemaakt. Lingerie is ook wat eleganter en exclusiever dan ondergoed, ook dit draagt bij aan de hogere prijs van lingerie.