Verschillen tussen roken en dampen

Inhoudsopgave

Tussen roken en dampen zit een paar verschillen. Toch lijken de 2 veel op elkaar. En daarom is dampen vaker een vervanger voor iemand die rookt. Er is een verschil in het opnemen van nicotine.

Bij een sigaret neem je namelijk niet alleen de nicotine op. Maar in een sigaret zitten nog meer stoffen die echt dodelijk kunnen zijn. Je hebt arsenicum, Nitrosamine, teer en nog veel meer. Deze stoffen zijn zeer slecht voor je lichaam en kunnen je allerlei ziektes veroorzaken.

En bij een e-sigaret is dit een beetje anders. Je neemt sowieso geen gevaarlijke stoffen op. Ook kun je kiezen voor nicotine vrije smaken. In een flesje voor een vaporizer zit 12 mg nicotine dat staat gelijk aan 3 pakjes sigaretten. Maar door het verdampen neem je maar 4mg echt op in je lichaam dus maakt dit een sigaret minder schadelijk voor je lichaam.

 

Is dampen gezonder dan roken?

Je neemt dus minder nicotine in als je doet dampen maar maakt dit dampen dan ook gezonder voor je lichaam. Een vaporizer is niet helemaal 100% gezond voor je lichaam. Je neemt namelijk wel nog steeds schadelijke stoffen op in je lichaam. Alhoewel het zijn wel een stuk minder schadelijke stoffen dan een normale sigaret. Als je daarom wilt stoppen met roken is het overstappen naar een vaporizer misschien wel handig. Zo kun je langzaam eraan wennen en hopelijk uiteindelijk helemaal stoppen.

 

Aanschaffen van een vaporizer

Je kan met het aanschaffen van een vaporizer veel geld besparen. Je hebt ook veel verschillende modellen zoals de boundless cfx of een ander model. Zo is er voor iedereen wel een vaporizer die in zijn budget past. je kunt op lange termijn veel geld besparen met een e-sigaret.

Als je net begint met dampen zou het wel kunnen dat je meer dampt omdat je eraan moet wennen dat je minder nicotine binnen krijgt. Maar uiteindelijk zul je hieraan wennen en ga je je dus kosten besparen. En als je uiteindelijk echt wilt stoppen kan je ook overstappen op nicotine vrij smaakjes.

Als je niet meer rookt en alleen maar dampt kan je je tot wel 2000,- euro besparen. Maar dit ligt er dus aan welke materialen en merken je gaat gebruiken voor de dampen producten. Met de boundless cfx heb je bijvoorbeeld een goedkoop model waardoor je je daar al geld op bespaard.

Dus dampen is gezonder dan roken en je kunt je ook nog eens kosten besparen. En dat zijn eigenlijk de belangrijkste verschillen tussen de 2.