Verschillen tussen blended learning en traditioneel onderwijs

Inhoudsopgave

Bij het volgen van een opleiding of bij het volgen van een cursus wordt er vaak vast gehouden aan de traditionele manier van leren. Maar veel verschillende kinderen hebben ook een verschillende manier van leren nodig. Blended learning zorgt voor een nieuwe vorm van leren die bij veel leerlingen beter past dan de traditionele vormen van lesgeven. Wij leggen je graag het verschil tussen deze twee vormen uit. 

 

Traditionele vorm van lesgeven

Vroeger werd er overal op de zelfde manier op scholen les gegeven, namelijk 5 dagen in de week naar de school of onderwijsinstelling toe. Daar heb je dan les in een klaslokaal of een college zaal, en achteraf maak je hier dan thuis huiswerk van. Al vele jaren wordt er op deze traditionele manier van school lesgegeven. Hierbij zit je dan vaak in een klas met klasgenoten, waar de leraar les geeft over het desbetreffende onderwerp. Maar deze manier van leren past niet altijd even goed bij iedereen.

 

Nieuwe vormen van lesgeven

Doordat het steeds bekender word bij onderwijsinstellingen dat niet elke leerling even goed leert door de traditionele manier van lesgeven, wordt er gezocht naar nieuwe manieren om beter les te kunnen geven. Een goed voorbeeld hiervan is blended learning. Dit is een manier van lesgeven waarbij verschillende leervormen gecombineerd worden, bijvoorbeeld online en offline les. De lesstof blijft hierdoor beter hangen en het lesgeven is op deze manier veel efficiënter omdat het leerrendement verhoogt wordt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat je wat dagen in de week fysiek naar school gaat om daar les te volgen, en dat je de overige dagen online les krijgt in de vorm van bijvoorbeeld online hoorcolleges. Zo kan je dan gelijk thuis aan de slag met het bij behorende huiswerk, en als je fysiek op school bent kan je bijvoorbeeld makkelijker aan de slag met klasgenoten aan een gezamenlijke opdracht.

 

Waarom zijn nieuwe vormen van lesgeven zo belangrijk?

Bij de traditionele manier van lesgeven beginnen leerlingen vaak pas later thuis aan het huiswerk, hierdoor kan het zijn dat veel van de lesstof al is weg gezakt, daarom is het fijn dat je hier tegenwoordig op school al mee aan de slag kan gaan. Ook wordt er steeds meer samengewerkt in groepen aan verschillende soorten projecten, zo leren de studenten de stof meteen toe te passen in de praktijk. Dit laat zien dan blended learning goed werkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *