Verschil tussen een SEO tekst en een gewone tekst

Inhoudsopgave

Je hebt gewone teksten en je hebt SEO teksten. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze teksten? SEO staat voor Search Engine Optimization en houdt in dat je website nog beter gevonden kan worden dan met een gewone tekst. Door SEO toe te passen in jouw teksten op jouw website kunnen zoekmachines als Google en Bing jouw website beter vinden, waardoor je dus automatisch hoger in deze zoekmachines komt te staan. Wat is dus uiteindelijk het verschil tussen een SEO tekst en een gewone tekst? Dat je met een SEO geoptimaliseerde tekst veel beter gevonden kunt worden dan met een gewone tekst die je helemaal niet geoptimaliseerd hebt.

Hoe herken je een gewone tekst?

Teksten en überhaupt gewoon content, kun je tegenwoordig vinden in allerlei soorten en maten. Denk hierbij aan een poster die je in de stad ziet hangen, maar ook aan een persbericht of een instagrampost van een organisatie die je voorbij ziet komen. Vaak betreft dit content met een niet commerciële of verminderde commerciële insteek. Toch is die scheidslijn tussen commercieel en niet commercieel steeds lastiger te trekken. Elke geschreven tekst is er immers om gelezen te worden. Over het algemeen kun je alsnog zeggen dat SEO teksten meer bedoeld zijn om een product of een dienst te verkopen. Een gewone tekst kent vaak andere doelen, zoals meer algemene informatie. Daar kun je deze gewone teksten dan vaak ook aan herkennen.

Hoe herken je een SEO tekst?

Bij een SEO tekst draait alles om zoekwoorden. Dit zijn de woorden die de consument intypt op zoekmachines als Google of Bing. Over het algemeen zijn SEO teksten geschreven om goed vindbaar te zijn. Het liefste maak je daarna natuurlijk ook nog conversie. Je kunt ze herkennen, doordat de gebruikte zoekwoorden vaak een link hebben naar een bepaalde website. Eigenlijk word je op deze manier doorverwezen naar een andere website. Je kunt SEO in je teksten zelf toepassen, maar je kunt er ook voor kiezen om een SEO bureau in te zetten. Zij nemen het schrijven van je SEO teksten helemaal uit handen, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Als je het toch zelf wil doen let dan goed op de zoekwoorden. Bedenk voordat je de tekst gaat schrijven wat mensen zullen intypen in zoekmachines. Gebruik die zoekwoorden in je tekst. Let wel op dat je niet te weinig zoekwoorden gebruikt, maar ook weer niet te veel. Vaak is een zoekwoord al voldoende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *