Verschillen tussen instant kooltjes en natuurlijke kooltjes

Inhoudsopgave

Om waterpijp te kunnen roken moet je de tabak van de waterpijp schroeien. Dit doe je doormiddel van kooltjes die op het kopje van de waterpijp geplaatst worden. Er zijn verschillende soorten kolen die kunt krijgen op de markt. De twee verschillende kooltjes op de markt zijn de instant kooltjes en de natuurlijke kooltjes. Het verschil tussen de kooltjes is de duur van het aansteken. Bij instant kolen kunnen je binnen 1 minuut als genieten van je waterpijp, maar bij natuurlijke kolen duurt het vaker langer om deze aan te steken dus duurt het ook langer voordat je je waterpijp kan gebruiken. Meestal duurt het gemiddeld 10 minuten om je natuurlijk kolen aan te steken.

 

Verschillen tussen de smaken

Smaak is natuurlijk ook belangrijk bij het gebruiken van een waterpijp, maar welke kooltjes geven nou de beste smaak? Als je echt van de tabak smaakt houd kun je het beste kiezen voor natuurlijke kooltjes. Je kunt met natuurlijke kooltjes ook langer genieten van de waterpijp en veel mensen vinden ook dat met kooltjes de tabak smaak meer naar voren komt. Als je de instant kooltjes gebruikt kan de smaak van de tabak minder worden doordat de chemische stoffen van de kooltjes een andere smaak geven. Sommige mensen krijgen zelfs last van hoofdpijn na het gebruik van instant kooltjes, maar dit ligt volledig aan de persoon en is dus niet voor iedereen zo.

 

De vormen van de kooltjes

Er zit ook verschil in de vorm van de 2 kooltjes. Meestal zijn de quick light kooltjes rond en natuurkolen zijn meestal blokvormig. Het voordeel dat de natuurblokjes blokvormig zijn is dat je ze snel aan de kant kunt leggen als de shisha te sterk wordt. Bij allebei de soorten gebruik je meestal 2 of 3 kooltjes. Er wordt je vaak aangeraden om je kooltjes ook te verplaatsen zodat de tabak overal wordt opgewarmd.

 

Verschillen in de kosten

Natuurlijk is er ook een verschil in de kosten. Als je shisha kopen gaat zijn de kosten van je waterpijp belangrijk maar ook die van je kooltjes. De prijs van je kooltjes hangt eigenlijk voornamelijk af van het merk wat je kiest. Bij natuurlijke kolen betaal je 5/10 cent per stuk en bij instant kolen is dit 10/20 cent. Daarnaast moet je voor natuurlijke kolen ook een kolenbrander aanschaffen zodat het aansteken makkelijker wordt. Dus als je shisha kopen gaat is het niet alleen belangrijk rekening te houden met de kwaliteit van je waterpijp maar ook de kwaliteit van je kooltjes.