Verschillen tussen suède en nubuck

Inhoudsopgave

Je hebt verschillende paren schoenen in je kast, waaronder misschien ook leren. Toch zijn er verschillende leersoorten te onderscheiden, waaronder suède en nubuck. Want wat is nu precies het verschil hiertussen? Naast dat nubuck een stoerder uiterlijk heeft en suède een warmer uiterlijk zijn er nog meer verschillen. Nubuck is gemaakt van de buitenzijde van een dierenhuid en voelt hierdoor zacht aan, bijna fluweelachtig. Suède is gemaakt van de binnenzijde van een dierenhuid en heeft een geborstelde structuur. Deze structuur bestaat uit allemaal kleine haartjes.

Beschermen

De suède en nubuck schoenen worden op dezelfde manier beschermd, ook al zijn dit hele andere leersoorten. Je kunt je suède of nubuck schoenen beschermen door een beschermingsspray. Deze spray zorgt voor een laagje op je schoenen, waardoor het water en het vuil niet in de schoenen kan trekken. Dit is een speciale spray voor suède en nubuck die ook een speciale kleuractivering heeft. Zo haal je de kleur van het leer weer op elke keer wanneer je je schoenen weer even inspuit. Spuit je schoenen zeker elke 30 dagen even in. Het is verstandig om dan op een afstand van 30 cm te spuiten want anders krijg je vlekken. Zorg er ook voor dat er een dun laagje gespoten wordt, dat is voldoende.

Poetsen

Je suède of nubuck schoenen kun je naast dat je ze beschermt ook poetsen. Dit kun je doen met een sneakers cleaner set. Dit zijn setjes die alle benodigdheden bevatten om je schoenen optimaal schoon te kunnen maken. Wat kun je bijvoorbeeld vinden in een sneakers cleaner set? Je kunt een topkwaliteit borstel erin vinden, maar ook een microvezel doek om je sneakers mee af te wassen. Daarnaast kun je er ook een spray in vinden, zo een waar we het zojuist nog over hadden. Dit is meestal de basis van een sneakers cleaner set. Wat er precies inzit, verschilt per set. Het is sowieso heel handig om naast de sneakers cleaner set een suède borstel aan te schaffen, deze zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor suède en nubuck schoenen.

Laten poetsen

Geen zin om een sneakers cleaner set aan te schaffen? Dan kun je je schoenen ook laten poetsen. Laat dit altijd doen door een professional en stop ze niet in de wasmachine. Wanneer je ervoor kiest om je sneakers te laten poetsen kun je zelf een programma kiezen en kun je online betalen via iDeal. Daarna kun je je sneakers langsbrengen of opsturen. Wanneer ze klaar zijn, zijn ze weer als nieuw.