Verschillen tussen een carport en een dubbele carport

Inhoudsopgave

Heb je een grote oprit, en wil je deze graag overdekken voor je auto’s? Dan heb je de keuze om een carport te maken voor de auto’s. Het kan echter voordelig zijn om direct een dubbele carport te bouwen, zodat je er meerdere auto’s onder kwijt kunt. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen een enkele en een dubbele carport? Door het lezen van dit blog ga je daar achter komen!

Wat is een carport eigenlijk?

Een carport is een engelse vertaling van het woord autohaven. Een carport is een plek waar je de auto onderdak kunt bieden. Dit geeft veel voordelen voor de auto. Zo kan de auto namelijk niet snel beschadigen door verschillende weersinvloeden. Vervolgens kun je zelf ook fijn instappen als het regent, je staat dan namelijk gewoon droog. Ook zorgt een carport er in sommige gevallen voor dat je niet hoeft te krabben. De auto staat vervolgens ook beschermt tegen sneeuw, waardoor je hem in de winterperiode nooit hoeft schoon te maken. Een carport komt in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen voor een carport direct aan je woning, een losse carport van de woning af of een dubbele carport voor het parkeren van meerdere auto’s.

Afmetingen van de carport

De grootste verschillen tussen en carport en een dubbele carport is natuurlijk de afmeting. Een carport wordt in de meeste gevallen gemaakt voor een enkele auto. Hij wordt in het verlengde van de woning geplaatst en zorgt ervoor dat de auto droog en beschermt staat. Een dubbele carport daarentegen heeft plaats voor twee auto’s. Deze worden in de meeste gevallen naast elkaar geparkeerd en kunnen ook in het verlengde van het huis geplaatst worden. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je allebei de auto’s droog en beschermd kunt hebben staan. Heb je maar een auto? Dan kun je ervoor kiezen om een enkele carport te maken. Als je echter vaak bezoek krijgt, is een dubbele carport zeker geen slechte optie!

Materialen van de carport

Er zijn verschillende materialen waarvan je een carport kunt maken. In de meeste gevallen wordt de carport van hout gemaakt. Dit materiaal is namelijk erg gemakkelijk te bewerken, waardoor het bouwen van de carport zo goedkoop mogelijk is. Ook kun je de keuze maken voor een carport van aluminium. Dit materiaal is zowel licht als enorm stevig, waardoor je een zeer lange tijd kunt genieten van een mooie en functionele carport.

Verschillende soorten carports

Zoals eerder vermeld, heb je de keuze voor een dubbele of enkele carport. Als je veel ruimte hebt rondom je huis, is een keuze voor een dubbele carport erg slim. Zo weet je zeker dat je auto’s altijd beschermd zijn. Heb je echter niet veel plek rondom je huis? Ga dan voor een enkele carport, zodat je altijd droog in de auto kunt stappen. Tot slot is ook het design van de carport natuurlijk belangrijk. Deze kun je erg leuk combineren met de stijl in of rondom je woning. Zo wordt je hele woonsituatie een mooi geheel! Hier kan bijvoorbeeld ook de materiaalkeuze een grote rol spelen. Heb je veel hout rondom het huis? Dan is de keuze voor een houten carport natuurlijk al snel gemaakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *