Verschil tussen een latexballon en een folieballon

Inhoudsopgave

Ballonnen zijn vaak onmisbaar op verjaardagen, speciale dagen, jubilea of carnaval. Het zijn dan ook een van de belangrijkste en leukste manieren om te versieren. Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende soorten, maten, vormen en kleuren ballonnen, dat je bijna niet meer weet waar je uit moet kiezen. Voorbeelden van ballonnen die je kunt kiezen zijn latexballonnen en folieballonnen. Wat precies het verschil is tussen die twee, zullen we uitleggen in deze blog.

Folieballonnen

Folieballonnen zijn gemaakt van een dunne laag kunststof met daaroverheen een laagje folie. Vaak zijn deze soort ballonnen in verschillende vormen en maten te verkrijgen. Daarnaast worden ze ook wel eens voorzien van een leuke opdruk. Deze folieballonnen zijn in sommige gevallen te herkennen aan het stokje waaraan ze vastzitten, maar dit is niet altijd het geval. Folieballonnen worden vaak verkocht in bijvoorbeeld ziekenhuizen, pretparken of kermissen.

Latexballonnen

Latexballonnen worden gemaakt van natuurlatex, dit een is een rekbaar en soepel materiaal. Ook latexballonnen zijn in verschillende maten en vormen te verkrijgen, de meest bekende vorm is de vorm van een ei. Deze latexballonnen worden vaak gebruikt voor verjaardagen, geboortes, huwelijken of feestjes. Deze ballonnen kun je zelf opblazen of, om het makkelijk te maken, met een balonnenpomp. De meeste ballonnen kunnen zowel met lucht als helium opgeblazen geworden.

Het voornaamste verschil tussen een folieballon en een latexballon is het materiaal. Over het algemeen zijn folieballonnen duurder dan latexballonnen. Ondanks dat folieballonnen iets duurder zijn, zijn ze wel in veel meer vormen en maten te verkrijgen en is het eenvoudiger om er een opdruk op te maken. Omdat latexballonnen goedkoper zijn, zijn de mogelijkheden minder groot. Ook zijn ze, in tegenstelling tot folieballonnen, meestal te verkrijgen in verpakkingen met meerdere stuks.

Andere soorten ballonnen

Naast latexballonnen en folieballonnen zijn er natuurlijk nog heel wat andere soorten ballonnen. Een voorbeeld hiervan zijn modelleerballonen, met deze ballonnen kun je de gekste creaties maken. Iedereen kent vast wel de bekende ballon in de vorm van een hond. Een ander voorbeeld van een ballon is de wensballon, deze wordt voornamelijk in de Aziatische cultuur gebruikt. Het oplaten van een wensballon, door middel van een vlam die er onder de ballon hangt, staat symbool voor het brengen van geluk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *