Verschillen tussen Brabants en Limburgs carnaval

Inhoudsopgave

Carnaval is een van de leukste feesten die in Nederland plaatsvindt. Iedereen gaat in de provincies onder de rivieren helemaal uit zijn dak. Daarbij is het ook goed om te weten dat er in elke provincie dat carnaval viert belangrijke verschillen zijn tussen hoe carnaval gevierd wordt. Daarbij wordt met name gedoeld op de verschillen tussen Brabants en Limburgs carnaval. Ben jij benieuwd naar wat deze verschillen zijn? Deze ontdek je nu in deze blog.

Tip: heb jij nog carnavalskleding nodig? Dan kun je carnavalskleding bestellen op FopEnFeestwinkel.nl.

Verschil in carnavalskleding

Het voornaamste verschil tussen carnaval in Brabant of Limburg is op het vlak van kleding. In Brabant ligt de focus op het feit dat iedereen gelijk is aan elkaar. Daardoor zijn wat meer nuchtere kostuums niet vreemd om hier tegen te komen. In Limburg is het juist zo dat je kostuum zo opvallend mogelijk moet maken. Met name prins carnaval in Limburg is prachtig uitgedost. Op het vlak van kostuums is er dus veel verschil tussen carnaval in Brabant of Limburg.

Verschil in carnavalsmuziek

Ook op het vlak van muziek is er een verschil tussen carnaval in Limburg of Brabant. In Limburg worden voornamelijk klassieke carnavals hits uit de lokale regio of Duitsland afgespeeld. Limburgers zijn namelijk erg trots op hun identiteit. In Brabant vind je veel muziek die je ook in nachtclubs zou vinden. Naast gewone carnavalsmuziek is housemuziek dus ook niet ongehoord. Dit komt ook doordat er veel toeristen van boven de rivieren naar Brabant komen om carnaval te vieren.

De gemeente of de vereniging als focus

Tot slot is er ook een groot verschil waar de focus op ligt met carnaval in Brabant of Limburg. In Brabant ligt de focus voornamelijk op de gemeenten. Iedere gemeente krijgt tijdens carnaval in Brabant een speciale naam. In Limburg is dit niet het geval. Daar draait alles om de carnavalsvereniging waarin jij je bevindt. In Limburg kunnen in tegenstelling tot Brabant meerdere prinsen carnaval tegenkomen in dezelfde gemeente. Deze hebben een intensieve rivaliteit waarbij alles kopen bij een online feestwinkel niet meer dan normaal is. Zo is er ook op dit vlak een groot verschil in de carnavalscultuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *