Verschillen tussen docklevellers en dockshelters

Inhoudsopgave

Ben jij een transportbedrijf? Dan weet je maar al te goed hoeveel druk erop staat dat goederen op tijd worden afgeleverd. Daardoor is het niet meer dan logisch dat je ervoor zorgt dat je apparatuur in huis haalt die het transportproces bevorderen. Dock schelters en docklevellers vallen zeker onder deze categorie. Maar weet je niet precies wat het verschil is tussen deze twee machines? Treur dan niet, want in deze blog wordt dit op een duidelijke wijze aan je uitgelegd.

Wat docklevellers zijn

Ten eerste is het slim om duidelijk uit te leggen wat docklevellers precies zijn. Docklevellers zijn speciale apparaten die je helpen met het vervoeren van goederen. Dit doen ze door goederen op een speciale manier te tillen dat niet alleen snel gaat, maar ook veilig blijft. Daarbij maakt het niet uit hoe hoog of laag de goederen staan. Een dockleveller kan hier probleemloos bij. Hierdoor beleef je ineens een plezierige tijd met het transporteren van goederen.

Wat zijn dockshelters

Dockshelters zijn speciale objecten die als doel hebben om de opening van de vrachtwagen en het laadperron zoveel mogelijk af te dichten. Dit doen ze om de veiligheid te verbeteren. Een kans op een ongeluk is immers vele malen kleiner wanneer de opening klein wordt gehouden. Daarbij zijn er talloze afmetingen van dockshelters, waardoor er altijd een versie is waar je volop gebruik van kunt maken.

Het verschil tussen docklevellers en dockshelters

Mensen raken over het algemeen verward over de termen docklevellers en dockshelters doordat deze allebei worden gebruikt wanneer goederen van een laadperron in een vrachtwagen terecht moeten komen of vice versa. Gelukkig is het verschil makkelijk om uit te leggen. Dock shelters kun je namelijk het beste zien als gereedschap dat als een soort deur of veiligheidsbarrière fungeert tussen het laadperron en de vrachtwagen. Docklevellers zijn juist de apparaten die de goederen tussen het laadperron transporteren. Daardoor werken deze twee producten van bijvoorbeeld Loading Systems goed met elkaar samen. Het verschil tussen een dockshelter en een dock leveller is hopelijk je nu goed duidelijk geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *