Verschillen tussen videodeurbel en beveiligingscamera

Inhoudsopgave

Bij het creëren van een veilig thuis, zullen er twee dingen vooral aan bod komen, een videodeurbel en beveiligingscamera’s. Er zijn belangrijke verschillen tussen een videodeurbel en beveiligingscamera´s. In dit artikel gaan we het over de verschillen hebben zodat de beste keuze gemaakt kan worden.

Beveiligingscamera’s

Een geweldige manier om het gehele eigendom in de gaten te kunnen houden, is doormiddel van beveiligingscamera’s. Beveiligingscamera’s kunnen ervoor zorgen dat er zicht is op alle hoeken van het terrein.

Voordelen beveiligingscamera’s

 • Overzicht over het gehele terrein
 • Terugkijken en opslaan mogelijk afhankelijk van type camera
 • Weert inbrekers af

Nadelen beveiligingscamera

Deze nadelen zijn ook van toepassing op de videodeurbel.

 • Valse alarmen
  Het kan zijn dat je regelmatig meldingen krijgt, terwijl er niets aan de hand is
 • Verslechterd wifi
  Als het een systeem is dat over de Wifi loopt is dit erg handig, echter kan het de algemene internetsnelheid in huis vertragen

Videodeurbel

Een videodeurbel wordt gebruikt om op de hoogte te blijven van wie zich er voor de deur bevindt en neemt de taak van een regulieren deurbelknop over. Met een beste videodeurbel zal de deur nooit geopend hoeven worden voor vreemden, en kan direct via de videodeurbel gecommuniceerd worden.

Voordelen videodeurbel

 • Nooit meer opendoen voor vreemden
 • Gemakkelijk communiceren via app
 • Zien wie er aan de deur is als er niemand thuis is
 • Weert inbrekers af

Verschillen tussen videodeurbel en beveiligingscamera’s

Het grootste verschil tussen beide is, dat ze beide andere taken hebben om ons te beveiligen. Echter gebruikt men beveiligingscamera’s vooral om het terrein en gebouw te beveiligen. Een videodeurbel dient als deurbel met camera, zodat men altijd weet wie zich voor de deur bevindt.

Om een zo veilig mogelijk thuis te krijgen, kunnen het beste beide camera’s gecombineerd worden, samen met eventueel een alarmsysteem. Als het echter alleen nodig is om beelden van het terrein en gebouw te krijgen, dan is een set beveiligingscamera’s voldoende. Als er een deurbel aanwezig is, kan die het beste zo snel mogelijk vervangen worden door een videodeurbel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *