Verschillen tussen Silent disco en geluidsinstallatie huren

Inhoudsopgave

Heel veel mensen houden ervan; een feestje! Dat kan zijn met vrienden in de schuur of met je vrienden naar de discotheek. Met een drankje in de hand kunnen veel mensen blijven dansen tot midden in de dacht. Feesten zorgt ook weer voor sociaal contact en dit is voor veel mensen heel belangrijk.

 

Wat is silent disco?

Net als in de discotheek is er een DJ die muziek draait, alleen zijn er geen geluidspeakers te bekennen. Het publiek heeft tijdens een silent disco allemaal hoofdtelefoons op, dit zorgt ervoor dat je de muziek alleen hoort met je hoofdtelefoon op. Als je deze hoofdtelefoon weer afdoet, hoor je helemaal niks meer. Dit is dan juist wel het grappige; mensen zien dansen terwijl er eigenlijk geen muziek hoorbaar is. Silent disco heeft wel veel voordelen. Een hiervan is dat de buren geen last hebben van geluidsoverlast. Ze kunnen alleen gezang horen natuurlijk. Ook is het met silent disco mogelijk om verschillende zenders te hebben. Als er dus op een kanaal geen leuke muziek is, kun je zo over switchen naar het ander kanaal. Kortom een leuke, nieuwe uitkomst!

 

Geluidsinstallatie huren

Als je thuis een feestje wilt bouwen, is het natuurlijk heel erg leuk als er een goede muziekinstallatie is. Je kan op veel plekken materiaal huren, je kan bijvoorbeeld licht en geluid huren Weert. Doordat je het geluid door de hele zaal hoort, geeft dat natuurlijk een echte kik. Een geluidsinstallatie is ook gemakkelijk aan te sluiten, je hoeft alleen maar een boks aan te sluiten aan je telefoon.

 

Welke variant is het leukste?

Door de coronacrisis zijn veel discotheken gesloten geweest, hierdoor waren er veel huisfeestjes. Tijdens deze periode is er heel erg veel gebruik gemaakt van de silent disco. Het gaf namelijk geen geluidsoverlast en het was vernieuwend. Als je naar de discotheek gaat, is een echte geluidsinstallatie natuurlijk weel leuker, zo wordt er echt een feestje gebouwd. Al met al heeft elke variant zijn voordelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *