Verschillen tussen rolstoelwagen en invalide auto

Inhoudsopgave

Wat zijn de verschillen tussen een rolstoelauto en een invalide auto? Wij vertellen je het in dit artikel, dus lees snel verder!

Rijden met een handicap kan goed mogelijk zijn, met de juiste voorbereiding en aanpassingen.

Of je nu op zoek bent naar toegankelijke producten om toe te voegen aan een auto die je al bezit – of specifiek onderzoek doet naar voertuigen die zijn gemaakt voor het gebruik met een handicap of mensen die in een rolstoel zitten, je zult verstelt staan wat er tegenwoordig mogelijk is.

Wat is een rolstoelwagen?

De beste voertuigen voor mensen die in een rolstoel zitten zijn minivans of SUV’s met verlaagde vloer en gebouwd op chassis van Chrysler, Toyota, Honda, Chevrolet of Mercedes busjes. Met deze voertuigen kunnen mensen met mobiliteitsproblemen reizen zonder uit hun rolstoel te hoeven stappen. Ze zitten namelijk nog steeds in hun rolstoel tijdens het autorijden. De koppeling, het gaspedaal en dergelijke zijn anders bevestigd, zodat ze vanuit deze situatie goed te bedienen zijn in de rolstoelwagen.

Wat is een aangepaste auto voor invaliden / gehandicapten?

Er zijn ook mensen die last hebben van een lichamelijke handicap die het autorijden in een niet-aangepaste, normale auto onmogelijk of minder wenselijk maken. Een auto aanpassen aan hun lichamelijke beperking kan dan uitkomst bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verhogen van de pedalen voor een klant met korte benen of een verschil in de lengte van beide benen, het aanpassen van de positie van de spiegels en nog veel meer. Bij een aangepaste invalideauto hoeft er in tegenstelling tot een rolstoelauto geen rekening gehouden te worden met het in- en uitladen van een rolstoel in de bestuurderspostie en het aanpassen van de auto voor rolstoeltoegang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *