Verschil tussen virtual assistant en personal assistant

Wat zijn de verschillen tussen een virtual assistant en een personal assistant? Wij gaan je het nu uitleggen.

Virtual  assistants bestaan ​​al jaren, maar het is een beroepsgroep en service die bij de meeste ondernemers nog niet echt leeft. Grote bedrijven en start-ups maken steeds vaker gebruik van virtuele assistenten waaraan ze taken delegeren. Laten we eens ingaan op de verschillen en overeenkomsten tussen een virtuele assistent en een personal assistant.

Recruiteringsproces

Wanneer je een Personal Assistant wilt aannemen moet je een capabele werknemer zoeken die in de buurt woonachtig is, die bereid is op kantoor te werken en ben je genoodzaakt minstens het Nederlandse minimumloon te bieden.

Met een virtual assistant zal je doorgaans interviews afnemen via de telefoon of Skype (videogesprek), hun aanbevelingen bekijken en als ze passen bij jouw bedrijf en doelstellingen, kan je snel schakelen. Daarnaast bespaar je op kosten voor een werknemersverzekering, bepaalde belastingen, kantoorruimte en investeringen in hardware.

Locatieafhankelijkheid

Een Personal Assistant bevindt zich op het kantoor van de werkgever en werkt uitsluitend aan taken die door de werkgever zijn opgedragen. Een PA kan werken voor een team of voor een specifiek personeelslid met 1: 1 ondersteuning.

Een virtual assistant daarentegen is een zelfstandige en werkt op afstand voor meerdere opdrachtgevers; particulieren en zakelijke klanten. Een VA rapporteert de resultaten van de taak afzonderlijk aan elke klant.

Werktijden

Traditioneel gezien werkt een persoonlijke assistent gewone werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 9-17 uur op kantoor, met af en toe overwerk, afhankelijk van het bedrijf en de verantwoordelijkheden. Gemiddeld is dat 36 tot 40 uur per week, gecombineerd met een vast inkomen. Houdt er daarnaast rekening mee dat je werknemer ziek kan worden of op vakantie gaat. In die situaties kan je niet zomaar een vervangende kracht vinden voor het verlof.

De werktijden van virtual assistants staan ​​niet vast en bieden flexibiliteit als er buiten kantooruren een spoedopdracht is. Retainers-pakketten worden aangeboden zonder minimumverplichting. Je betaalt voor 100% productief werk en betaalt alleen voor de gewerkte uren. Als de VA op vakantie is, wordt er tijdelijk een medewerker aan jouw organisatie toegewezen.

Werkzaamheden

Virtual assistants  kunnen veel taken uitvoeren die een persoonlijke assistent zou doen, aangezien de meeste taken toegang tot een computer en internet vereisen. Er zijn veel gratis hulpprogramma’s voor projectbeheer beschikbaar om communicatie en updates over taken toegankelijk te houden. Daarvoor hoef je niet per se op kantoor aanwezig te zijn.

Kosten en tarieven

Een persoonlijke assistent is een verbintenis voor de lange termijn, terwijl ze bij een virtual assistant doorgaans betalen naar gebruik. Als je alleen dinsdag ondersteuning nodig hebt, is dat prima. Ze werken waar en wanneer ze nodig zijn en worden per uur betaald.

Virtual assistants zullen waarschijnlijk een lager tarief aan een persoonlijke assistent in rekening brengen omdat ze minder overheadkosten hebben, een economische reden is dat ze niet hoeven te pendelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *