Verschillen tussen een 510- driptip en een 810- driptip

Inhoudsopgave

Waarschijnlijk als je de titel leest heb je geen idee waar ik het over heb. Het gaat om mondstukjes voor een portable vaporizer. Meestal als jij een portable vaporizer besteld zullen deze standaard erbij geleverd worden soms kan het zijn dat je toch op zoek bent naar een ander mondstuk. Daarom is het belangrijk de verschillen te weten tussen de mondstukken. Waarom specifiek het verschil tussen een 510- driptip en een 810-drip tip is omdat de 510 eigenlijk het meeste wordt gebruikt. Tegenwoordig worden de 810 ook steeds populairder, en daarom is het belangrijk dat je weet welke je nodig hebt.

 

De 510- driptip

Deze driptip een 510 aansluiting. Dit betekend dat de driptip qua diameter kleiner is en veel wordt gebruikt bij portable vaporizer die van mond naar long gaan. het is niet duidelijk waar deze naam vanaf. Volgens de een komt het vanwege de afmetingen en volgens de andere gaat het erom dat de Joytech 510 e-sigaret de eerst was die gebruik maakte van verwisselbare driptips.

 

De 810- driptip

Deze driptip heeft een 810 aansluiting. Om het belangrijkste verschil dan gelijk duidelijk te maken, een 810- driptip is een stukje groter dan een 510 aansluiting. Deze tip wordt daarom vooral gebruikt bij een portable vaporizer die gelijk over de longen gaat. Ook weet niemand waar de naam 810 vanaf komt. Toch zit er wel een interessant verhaaltje aan. Veel mensen denken namelijk dat de 5 is vervangen door een 8 omdat het cijfer 8 het geluksgetal is in China en hun als eerste de 810 driptip op de markt hebben gebracht. Zoals je ziet zijn er dus niet veel verschillen tussen een 510- driptip en een 810- driptip. Alleen een verschil in de grootte en de manier van roken.

 

Verzorging van je driptips

Een mondstukje moet je natuurlijk goed schoonhouden en goed verzorgen. Het schoonmaken van een driptip is niet heel ingewikkeld en heb je zo gedaan. Je hoeft je driptip namelijk alleen onder warm of heet water te spoelen. Ook kun je hem ook laten weken in een bakje met water en eventueel nog wat zeep.

Daarbij is het misschien ook belangrijk om te weten wanneer je je driptip nou echt moet vervangen. Er is eigenlijk n iet echt een bepaalde regel voor. Als je een kunststof driptip hebt is het beter deze op tijd te vervangen. Daarnaast is het hygiënisch gezien altijd fijner om je driptip zo nu en dan te vervangen.