Verschillen tussen een abonnement met opzegtermijn en zonder opzegtermijn

Bij het aan gaan van een abonnement heb je vaker te maken met 2 soorten abonnementen, namelijk een abonnement met opzegtermijn en een abonnement zonder opzegtermijn. Beide soorten komen veel voor en worden toegepast binnen een brede productgroep. Het is daarom fijn om te weten met welke abonnementsvorm jij te maken hebt en waarom. In deze blog gaan we hier meer uitleg over geven en gaan we aangeven wat het verschil tussen de 2 is.

Een abonnement met opzegtermijn

Abonnementen met opzegtermijnen zijn nog steeds enorm populair. Het verschil zit zich hier in het opzegtermijn wat vaker enkele maanden of meer omvat. Hierdoor is het voor de klant niet mogelijk om op ieder moment het abonnement op te zeggen en dient hij of zij te wachten totdat dit wel mogelijk is. Dit komt onder andere voor bij sportscholen. Het komt ook nog voor bij andere abonnementen. Onder andere de wegenwacht service van ANWB maakt gebruik hiervan. Bij deze service heb je namelijk te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Indien je hier geen gebruik meer van wilt maken dien je dus tijdig actie te ondernemen. Vergeet je dit of weet je niet goed hoe dit moet? Dan kun je gebruik maken van iemand die dit voor je doet. Vandaagopzeggen.nl is een voorbeeld van zo’n soort organisatie. Zij zorgen ervoor dat je abonnement wordt opgezegd en je daardoor niet onnodig betaalt voor iets waar je geen gebruik van maakt.

Abonnementen zonder opzegtermijn

Een abonnement zonder opzegtermijn komt vooral voor bij kleinere services. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Spotify en Netflix. Deze abonnementen maken het mogelijk om maandelijks op te zeggen zonder dat je rekening moet houden met een opzegtermijn. De flexibele service die deze diensten bieden zorgen ervoor dat veel mensen gebruik er van blijven maken. Verder zorgt het ervoor dat de beslissing maken om het abonnement te nemen makkelijker wordt. De klant maakt zich dan minder of geen zorgen dat hij of zij langer aan de dienst vast zit.