Verschillen tussen Airpods (2) en Airpods Pro

Ze zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij, de draadloze witte oordopjes van Apple, Airpods. Echter zijn er hedendaags ‘gewone’ Airpods en de vernieuwde Airpods Pro. Hier komen ook verschillen bij kijken op gebied van prijs, design, kwaliteit, functies en batterijduur. Bent u benieuwd naar deze verschillen? Lees dan gerust verder.

 

Airpods (2)

Eerst nemen we de ‘gewone’ Airpods onder de loep. Ten eerste zijn er twee generaties van Airpods. De eerste generatie is al enige tijd niet meer te verkrijgen tenzij u deze via marktplaats zou aanschaffen. De Airpods 2 zijn de enige Airpods buiten de Airpods Pro die aangeboden wordt in Apple stores. Bij de ‘gewone’ Airpods kunt u een keuze maken tussen de Airpods met draadloze oplaadcase of de oplaadcase die met kabel opgeladen moet worden. Dit scheelt u ongeveer 50 euro. Met deze Airpods kunt u 5 uur lang muziek luisteren. Met de oplaadcase erbij gerekend kunt u 24 uur muziek luisteren. Daarnaast zijn Airpods van design dezelfde pasvorm als de Apple in-ears. De Airpods zijn van hart plastic gemaakt en zijn niet waterdicht. Airpods met draadloze oplaadcase kosten momenteel 229,00 euro. De Airpods met oplaadcase kosten 179,00 euro.

 

Airpods Pro

De Airpods pro kunnen we vooral herkennen aan het nieuwe design waarbij u siliconen eartips als pasvorm heeft. Zo kunnen de Airpods Pro in elk gehoorgang passen. Er komen 3 siliconen eartips bij de Airpods Pro. Bij Airpods Pro ontvangt u ook een draadloze oplaadcase. Deze zit er standaard bij. Daarnaast kunt u met de Airpods Pro 4,5 uur muziek luisteren. Met de oplaadcase erbij gerekend kunt u 24 uur aan muziek luisteren. De Airpods Pro hebben 2 geheel nieuwe functies. De Airpods Pro zijn namelijk zweet- en waterbestendig. Tevens bieden de Airpods Pro Noise cancelling wat voor Apple een geheel nieuwe functie is. Zoals al benoemd zijn de Airpods Pro qua design anders. De Airpods Pro zijn kleiner en hebben een nieuwe uitgang van muziek. Airpods Pro met draadloze oplaadcase kosten 279 euro nieuw bij Apple. Echter raden wij iedereen aan om beschermhoezen aan te schaffen voor uw Apple producten. Bijvoorbeeld een Apple Airtag hoesje voor de nieuwe Airtag of een Airpods Pro oplaadcase hoesje. Door de aanschaf van bijvoorbeeld een Apple airtag hoesje kunt u garanderen dat uw Apple producten langer mee gaan.